Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία επιβάλλει υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα για ταξιδιώτες από τη Βρετανία

Η Πολωνία επιβάλλει υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα για ταξιδιώτες από τη Βρετανία
Σε υποχρεωτική επταήμερη καραντίνα θα μπαίνουν πλέον όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από την Βρετανία στην Πολωνία
Σχετικά Άρθρα

Σε υποχρεωτική επταήμερη καραντίνα θα μπαίνουν πλέον όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από την Βρετανία στην Πολωνία, σύμφωνα με απόφαση του πολωνικού υπουργείου Υγείας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.
Σημειώνεται ότι στη Βρετανία καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων λόγω της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.
"Οι αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με την καραντίνα για τους ταξιδιώτες που φτάνουν από τη Μεγάλη Βρετανία αποσκοπούν στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού από την επικίνδυνη αυτή περιοχή”, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Adam Niedzielski σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP, όπως μεταδίδει το Reuters.
"Πρέπει να φροντίσουμε τους πολίτες μας και την ασφάλειά τους”, πρόσθεσε ο Πολωνός υπουργός Υγείας.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Wojciech Andrusiewicz, δήλωσε ότι από την Τετάρτη, οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία θα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν επτά ημέρες σε καραντίνα, ακόμη και αν είχαν αρνητικό τεστ πριν από την άφιξή τους στη χώρα, ενώ μετά το πέρας των επτά ημερών θα πρέπει να κάνουν τεστ.
Σημειώνεται ότι ο αυστηρότερος αυτός κανόνας είχε εφαρμοστεί νωρίτερα σε ταξιδιώτες από τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.
Η Πολωνία ανέφερε 188 νέες κρούσματα κορωνοϊού την Τρίτη, αριθμός πολύ μικρός σε σύγκριση με τα κρούσματα που καταγράφοντας στο αποκορύφωμα του τρίτου κύματος της πανδημίας την άνοιξη, όταν ξεπερνούσαν τις 35.000, όμως παρά τους χαμηλούς συνολικούς αριθμούς, σημειώθηκε αύξηση κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης