Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 12,9% για ΝΔ - Προηγείται με 36,9% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 12,9% για ΝΔ - Προηγείται με 36,9% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ
Στις 12,9 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO
Στις 12,9 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO, η οποία παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν: ΝΔ 36,9%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, Κίνημα Αλλαγής 6,8%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ25, 3,3%, Πλεύση Ελευθερίας 1,5% και αναποφάσιστοι 14,6%.
dimo_1_1.JPG

dimo_2.JPGΣτην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της κυβέρνησης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 39%, το "κανένας" 35%, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 22%.

Στην αξιολόγηση των υπουργών, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να ακολουθεί.
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν με παρόμοια ποσοστά θετικών αξιολογήσεων οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών, όπως οι υγειονομικοί, τάσσεται το 57%, έναντι 32% που δηλώνει αντίθετο.
Η πλειοψηφία (44%) εκτιμά επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν «διευκολύνσεις» για τους εμβολιασμένους πολίτες από τη στιγμή που όλοι θα έχουν πρόσβαση σε εμβόλια.
Σε ό,τι αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία, το 42% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο, ενώ το 54% λίγο ή καθόλου.
Τέλος, αρνητική διάθεση της κοινής γνώμης απέναντι στη ρύθμιση για τη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας με συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου.
Εξάλλου, το 48% των πολιτών δηλώνουν ότι νιώθουν λιγότερο ασφαλείς σε σχέση με τρία χρόνια πριν, ενώ 33% θεωρεί ότι δεν έχει αλλάξει κάτι.

dimo_3.JPG



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης