Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κυριακίδου (Κομισιόν): Σε εύθραυστη φάση της πανδημίας η Ευρώπη - Ανησυχία για μεταλλάξεις

Κυριακίδου (Κομισιόν): Σε εύθραυστη φάση της πανδημίας η Ευρώπη - Ανησυχία για μεταλλάξεις
Ασφαλή και αποτελεσματικά και τα τέσσερα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη είπε η Επίτροπος Υγείας
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως η πανδημία του κορωνοϊού στην Ευρώπη είναι σε μια εύθραυστη φάση διατύπωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου, η οποία συνοδευόμενη από τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια, επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας».
«Πραγματικά, θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα που κινείται με πολύ γρήγορους, αλλά θα έλεγα και σωστούς ρυθμούς, με στόχο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τον πληθυσμό, για να μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας.
Το εμβολιαστικό κέντρο είναι άρτια εξοπλισμένο και σέβεται τον πολίτη, με έναν τρόπο που είναι παράδειγμα» υποστήριξε η κα.Κυριακίδου.

Έξοδος από την κρίση μόνο με εμβολιασμό

«Βρισκόμαστε σε μια εύθραυστη φάση της πανδημίας.
Τα περιστατικά του κορωνοϊού στην Ευρώπη, σε όλα τα κράτη-μέλη μειώνονται συνεχώς, αλλά δεν είναι περίοδος για εφησυχασμό.
Υπάρχουν οι μεταλλάξεις.
Τις παρακολουθούμε στενά και το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον κάθε Έλληνα πολίτη είναι ότι όλα τα εμβόλια, τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, και τα τέσσερα, είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.
Ο εμβολιασμός είναι και ο μοναδικός τρόπος που έχουμε για έξοδο από την κρίση.
Και πρέπει όλος ο κόσμος να προχωρήσει για να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό» υποστήριξε η κα.Κυριακίδου.

Κικίλιας: Πρωτόγνωρη πανδημία

«Είμαστε σε μια πανδημία πρωτόγνωρη που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όλοι και που εδώ βλέπετε το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας που είναι η κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια εμβολίων.
Έχει γίνει με προσωπικό κόπο και κόστος, γιατί δεν είναι εύκολο πάντα να συμφωνούν όλοι και στη μονάδα του χρόνου.
Έγινε όμως.
Βλέπετε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ευρώπη προχωρά με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς - και εδώ στην Ελλάδα βέβαια» είπε από την πλευρά του ο κ.Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης