Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Στην απόκτηση 13.005 bitcoin προχώρησε η Microstrategy

Στην απόκτηση 13.005 bitcoin προχώρησε η Microstrategy
Φυσικά, τα σχόλια για τις συναλλαγές της Microstrategy ποικίλλουν…
Σχετικά Άρθρα

Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Microstrategy ότι επρόκειτο να πουλήσει ομόλογα ύψους 400 εκατ. δολ. (στη συνέχεια, το ποσό πήγε στα 500 εκατ. δολ.) για να χρηματοδοτήσει επένδυση σε κρυπτονομίσματα (η έκδοση καλύφθηκε, με το κουπόνι να φτάνει το 6,25% και τη λήξη να τοποθετείται το 2028), ο διευθύνων σύμβουλος της MSTR Michael Saylor επιβεβαίωσε ότι η συναλλαγή ολοκληρώθηκε, με την εταιρεία να αγοράζει 13.005 bitcoin στη μέση τιμή των 37.617 δολ., αντί συνολικά 489 εκατομμύρια δολ.
Η συναλλαγή παγιώνει τη MSTR ως τον μεγαλύτερο επενδυτή-εταιρεία σε bitcoin, με συνολικά 105.085 bitcoin, για τα οποία δαπανήθηκαν 2.741 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη μέση τιμή να είναι 26.080 δολ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, βάσει των προαναφερόμενων αριθμών, το ποσό που διατέθηκε από τα έσοδα της πώλησης Junk bonds ήταν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια έναντι του συνόλου των ταμειακών ροών της εταιρείας από το 2016.
Υπενθυμίζεται ότι η MSTR έχει εκδώσει μετατρέψιμα ομόλογα αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει περισσότερα bitcoin.

 

Φυσικά, τα σχόλια για τις συναλλαγές της Microstrategy ποικίλλουν.
«Το χρέος των 400 εκατομμυρίων δολαρίων δεν χρησιμοποιείται για ανάπτυξη.
Χρησιμοποιείται για κερδοσκοπία μέσω ενός ασταθούς περιουσιακού στοιχείου» δήλωσε ο Marc Lichtenfeld, επικεφαλής Εισοδήματος στην Oxford Club.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης