Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed St Lοuis): Η Fed θα πρέπει να είναι έτοιμη για έκρηξη του πληθωρισμού το 2022

Bullard (Fed St Lοuis): Η Fed θα πρέπει να είναι έτοιμη για έκρηξη του πληθωρισμού το 2022

Ο επικεφαλής της Fed St του Lοuis James Bullard προεβλέψε ο βασικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή να διαμορφωθεί στο 2,5% το 2022

Σχετικά Άρθρα

Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη η Fed για εκρηκτική άνοδο του πληθωρισμού στο επόμενο έτος (2022), δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του St Lοuis James Bullard, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Ο κίνδυνος

Ο πληθωρισμός είναι πιθανό να παραμείνει πάνω από τον στόχο του 2% της Fed και ενδέχεται να καταγράψει περαιτέρω εκρηκτική άνοδο, ενισχυμένος από μια ταχύτερη της προβλεπόμενης οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία, δήλωσε ο Bullard.
«Είμαστε σε πολύ ισχυρότερη θέση σε σχέση με την επενεκκίνηση της οικονομίας από ό, τι θα περίμενε κανείς και ο πληθωρισμός έχει συντονιστεί με αυτή την κίνηση», δήλωσε ο Bullard.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε ότι υφίσταται κίνδυνος από την άνοδο των πληθωριστικών πιέσεων και ότι αυτές αναμένεται να ενταθούν»

Προβλέψεις

Η Bullard προβλέπει τον βασικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στο 2,5% για το επόμενο έτος.
Η μέση πρόβλεψη των 18 συμμετεχόντων στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς είναι για τον βασικό πληθωρισμό στο 3% φέτος και 2,1% για τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας του Ιούνιο.
Ο πρόεδρος Jerome Powell επισήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος αύξησης του πληθωρισμού σε μεγαλύτερο ύψος από τις εκτιμήσεις της Επιτροπής.
Αξιωματούχοι αναθεώρησαν επίσης ανοδικά τις εκτιμήσεις τους για την πρώτη αύξηση του βασικού επιτοκίου με την μέση πρόβλεψη να κάνει λόγο για δύο αυξήσεις εντός του 2023

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης