Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμη συνάντηση Biden – Ghani για το μέλλον του Αφγανιστάν στις 25 Ιουνίου

Κρίσιμη συνάντηση Biden – Ghani  για το μέλλον του Αφγανιστάν στις 25 Ιουνίου
Ο πρόεδρος Ghani θα συνοδεύεται από τον Abdullah Abdullah, επικεφαλής της αφγανικής ειρηνευτικής διαδικασίας
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος Biden θα υποδεχθεί την επόμενη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο τον Αφγανό ομόλογό του Ashraf Ghani, την ώρα που η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν επιταχύνεται, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι ανησυχίες για το μέλλον της χώρας.
Ο πρόεδρος Ghani θα συνοδεύεται από τον Abdullah Abdullah, επικεφαλής της αφγανικής ειρηνευτικής διαδικασίας, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου.

Αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων

«Η επίσκεψη του προέδρου Ghani και του Abdullah θα προβάλει την διαρκή σύμπραξη ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Αφγανιστάν, την στιγμή που συνεχίζεται η αποχώρηση των δυνάμεων», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Psaki.
Ο Biden αποφάσισε τον Απρίλιο, παρά την αντίθετη γνώμη των στρατιωτικών, να αποσύρει το σύνολο των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν μέχρι την 20ή επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, κατόπιν της οποίας οι ΗΠΑ ανέτρεψαν το καθεστώς των ταλιμπάν, το οποίο προστάτευε τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.
Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων εντείνει τον τρόμο των Αφγανών, που φοβούνται την επιστροφή στην εξουσία των ταλιμπάν και την εγκαθίδρυση του φονταμενταλιστικού καθεστώτος της περιόδου 1996-2001.
Παράλληλα με την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, οι αφγανικές στρατιωτικές δυνάμεις χάνουν έδαφος απέναντι στις δυνάμεις των ταλιμπάν, γεγονός που ανάγκασε τον πρόεδρο Ghani να αντικαταστήσει τους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης