Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπράβελος: Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα – Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν δεύτερη δόση

Καπράβελος: Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα – Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν δεύτερη δόση
Σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, δεν χρειάζεται να κάνει τη δεύτερη, ανέφερε ο Ν. Καπράβελος

«Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα», ανέφερε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Ν. Καπράβελος, σημειώνοντας ότι ήταν ανεμβολίαστοι όσοι νοσηλεύτηκαν κατά το τρίτο κύμα.
Ο κ. Καπράβελος μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε αναφορά στα εμβόλια και ξεκαθάρισε ότι όσοι νόσησαν με κορωνοϊό έχουν ισχυρότατη ανοσία και θα πρέπει να κάνουν εμβόλιο μετά από 6 μήνες ως υπενθύμιση.
Ακόμη, επισήμανε ότι στην περίπτωση που κάποιος νοσήσει μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, δεν χρειάζεται να κάνει τη δεύτερη, καθώς ο οργανισμός βρίσκεται σε ενεργοποίηση του αμυντικού μηχανισμού και «δεν είναι σωστό να πετύχεις και δεύτερη ανοσολογική απάντηση».

Για εμβόλιο AstraZeneca

Ο κ. Καπράβελος ανέφερε ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση του AstraZeneca και δεν εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες μπορούν άφοβα να κάνουν τη δεύτερη δόση.
Ωστόσο, για όσους εμφάνισαν προβλήματα ή ο γιατρός τους συστήνει να μην κάνουν το ίδιο εμβόλιο, σημείωσε πως η επιτροπή επιτρέπει την ανάμιξη των εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης