Διεθνή

Πανδημία - Μελέτη: Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech προκαλεί ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση από της Sinovac

Πανδημία - Μελέτη: Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech προκαλεί ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση από της Sinovac
Η μελέτη διενεργήθηκε από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ -  Εξετάστηκε η ανοσολογική απόκριση 1.000 ανθρώπων που είχαν λάβει κάποιο από αυτά τα εμβόλια

«Σημαντικά υψηλότερα» επίπεδα αντισωμάτων εμφανίζουν όσοι έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Pfizer/BioNTech κατά της covid-19, σε σχέση με αυτούς στους οποίους έχει χορηγηθεί αυτό της Sinovac Biotech, ανέφερε η εφημερίδα South China Morning Post, επικαλούμενη έρευνα που διεξήχθη στο Χονγκ Κονγκ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται τον ερευνητή καθηγητή Benjamin Cowling, επιδημιολόγο του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, οι εμβολιασθέντες με το κινεζικό Sinovac ενδέχεται να χρειαστούν και τρίτη επαναληπτική δόση.
Η μελέτη διενεργήθηκε από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ και στο πλαίσιό της, εξετάστηκε η ανοσολογική απόκριση 1.000 ανθρώπων που είχαν λάβει κάποιο από αυτά τα εμβόλια.

Για το Sinovac

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 18/6 οι αρχές της Ινδονησίας ανακοίνωσαν ότι πάνω από 350 μέλη του υγειονομικού προσωπικού της χώρας μολύνθηκαν από covid-19, παρόλο που τους είχε χορηγηθεί το εμβόλιο Sinovac, με δεκάδες από αυτούς να χρειάζεται να νοσηλευθούν, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου έναντι στων παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.
Επίσης, μέσα στον Ιούνιο η Ουρουγουάη έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας και θανάτου από την covid-19.
Επίσης, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας της Ουρουγουάης εξέτασε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech μεταξύ 162.047 υγειονομικών και ατόμων άνω των 80 ετών.
Βάσει των συμπερασμάτων, το σκεύασμα αυτό είναι σε ποσοστό 94% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας και θανάτου, ενώ μείωσε κατά 78% το ποσοστό των μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης