Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Γερμανία): Θέλει ανοικτούς διαύλους διαλόγου με τη Ρωσία – Και στο βάθος ο Nord Stream 2

tags :
Merkel (Γερμανία): Θέλει ανοικτούς διαύλους διαλόγου με τη Ρωσία – Και στο βάθος ο Nord Stream 2

Δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel, μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron στο Βερολίνο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να διατηρήσει ανοικτούς τους διαύλους του διαλόγου με τη Ρωσία, παρά τις ιδιαίτερα μεγάλες διαφορές σε ζητήματα ασφαλείας και για τις συγκρούσεις Ουκρανία και Συρία, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron στο Βερολίνο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 .
Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες ΥΠΕΞ Antony Blinken θα βρεθεί στο Βερολίνο την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, όπου μεταξύ άλλων θα προετοιμάσει την επίσκεψη της Angela Merkel στο Λευκό Οίκο στις 15 Ιουλίου 2021.

Έχουμε συμφέρον...

“Η Ρωσία αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς, ωστόσο η Ρωσία είναι επίσης ηπειρωτικός γείτονας της ΕΕ και θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι όλες οι υβριδικού τύπου επιθέσεις θα σταματήσουν", δήλωσε η κ. Merkel κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου.
«Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, έχουμε συμφέρον να παραμείνουμε στο τραπέζι του διαλόγου με τη Ρωσία εάν επιθυμούμε ασφάλεια και σταθερότητα στην ΕΕ, όσο δύσκολο κι αν είναι».

Συνάντηση Putin – Biden

Πρόσθεσε σχετικά : «Θεωρώ ότι όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden με τον συναντά τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και έχει έναν ανοικτό διάλογο μαζί του, είναι το ίδιο σημαντικό κι εμείς από την ευρωπαϊκή πλευρά να πράττουμε το ίδιο».
Η Γερμανίδα καγκελάριος χαιρέτισε επίσης το πνεύμα συνεργασίας το οποίο έχει φέρει ξανά ο κ. Biden στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων.
«Νομίζω ότι όλοι μας μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχει δημιουργήσει ξανά ένα κλίμα συνεργασίας, στο οποίο ο καθένας πρέπει βεβαίως να παίξει τον ρόλο του», δήλωσε η Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης