Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας: Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου

Κικίλιας: Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου
Επικοινωνιακός χαμός τα όσα ακούστηκαν για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε ο κ.Κικίλιας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως μετά το καλοκαίρι θα ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Κικίλιας είπε ότι «η Επιτροπή θα εισηγηθεί δημοσίως» για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας των εμβολίων.
«Έγινε πολλή συζήτηση για το σε ποια επαγγέλματα είναι απαραίτητο, όπως γηροκομεία και άλλες δομές που διακυβεύεται η δημόσια υγεία.
Στις όποιες αποφάσεις θα συνυπολογιστεί και η συνταγματικότητα.
Ο πρωθυπουργός δεν πήρε αποφάσεις, αλλά θα εξεταστεί και μετά το καλοκαίρι θα ληφθούν αποφάσεις» είπε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος σχετικά με το θέμα των προνομίων, απέρριψε τον όρο και είπε ότι προτιμά τη λέξη «ευεργετήματα».
«Οι άνθρωποι εμβολιάζονται και επιστρέφουν στην προηγούμενη πραγματικότητα.
Καταλαβαίνουμε αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά καθήκον μας είναι να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», ανέφερε χαρακτηρίζοντας «λογικό και θεμιτό να υπάρχουν ευεργετήματα».
Σχετικά με τη διάθεση των self test ο κ.Κικίλιας είπε ότι «ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεχίσει» αναφέροντας πως «κάποιοι Σύλλογοι έχουν τις αντιρρήσεις τους» ενώ χαρακτήρισε «παροδικά τα προβλήματα» με τη διάθεση των self test και είπε πως «η κυβέρνηση βρήκε τη λύση στο πρόβλημα», αναφερόμενος στις συμφωνίες που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Υγείας ότι έγιναν με κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Επικοινωνιακός χαμός για AstraZeneca

Ο κ.Κικίλιας χαρακτήρισε «επικοινωνιακό χαμό» τα όσα ακούστηκαν για το AstraZeneca και τη δεύτερη δόση και είπε ότι πάνω από το 93% όσων είχαν προγραμματισμένη τη δεύτερη δόση με το συγκεκριμένο σκεύασμα την έκαναν τις τρεις πρώτες μέρες και πλέον, το ποσοστό όσων την κάνουν είναι ίσο με όσους κάνουν τη δεύτερη δόση της Pfizer.
«Χαίρομαι για την ωριμότητα της ελληνικής κοινωνίας» υποστήριξε ο υπουργός, ο οποίος σημείωσε πως «οι ειδικοί εισηγούνται, η κυβέρνηση αποφασίζει» και ότι, «εκ του αποτελέσματος καταφέραμε να γλιτώσουμε τα χειρότερα και να σταθεί όρθιο το ΕΣΥ».
Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι το θέμα με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca έχει «κλείσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης