Διεθνή

Διευθύνων Σύμβουλος της UBS: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει το ρόλο των οικονομικών συμβούλων

Διευθύνων Σύμβουλος της UBS: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει το ρόλο των οικονομικών συμβούλων
Ο Ralph Hamers, Διευθύνων Σύμβουλος της UBS δήλωσε ότι τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο κατάλληλες για το χειρισμό καθημερινών λειτουργιών

Ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές πλούτου στον κόσμο δεν θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει το ρόλο των χρηματοοικονομικών συμβούλων.
Ο Ralph Hamers, Διευθύνων Σύμβουλος της UBS δήλωσε ότι τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο κατάλληλες για το χειρισμό καθημερινών λειτουργιών όπως το άνοιγμα λογαριασμού ή η εκτέλεση συναλλαγών από το να συμβουλεύουν πελάτες.
«Είναι σύμβουλοι. Πρέπει να συμβουλεύουν ”, δήλωσε ο Hamers στο CNBC στην σύνοδο κορυφής CNBC Evolve Global.
«Οι χρηματοοικονομικοί μας σύμβουλοι πρέπει στην πραγματικότητα να υποστηρίζονται από την τεχνολογία», δήλωσε ο Hamers, προσθέτοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κατανοήσει την έρευνα και άλλα δεδομένα για τα οποία οι σύμβουλοι δεν έχουν χρόνο.
«Αυτό μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη, γιατί ακόμη και οι σύμβουλοι πελατών μας δεν μπορούν να διαβάσουν όλη την έρευνα που υπάρχει», είπε. ″Οι σύμβουλοι πελατών μας δεν μπορούν να κατανοήσουν όλες τις επιλογές προϊόντων που υπάρχουν εκεί έξω.”
Ο τραπεζικός κλάδος της Ευρώπης έχει υιοθετήσει ριζικές αλλαγές την τελευταία δεκαετία, με τους νεοεισερχόμενους όπως οι Monzo, Revolut και N26 να αναλαμβάνουν απλές, ψηφιακές υπηρεσίες.
Ο Hamers είπε ότι η UBS προσπαθεί να υιοθετήσει μια «εμπειρία Netflix» όπου οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε έναν «πίνακα ελέγχου» διαφορετικών ερευνών και προϊόντων για να επιλέξουν και να προσφερθεί μια καλύτερη εμπειρία στο κοινό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης