Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» 41% για την μετοχή της CureVac μετά την απογοήτευση για την χαμηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου

«Βουτιά» 41% για την μετοχή της CureVac μετά την απογοήτευση για την χαμηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου
Η γερμανική βιοφαρμακευτική εταιρεία CureVac ανακοίνωσε απογοητευτικά προκαταρκτικά αποτελεσματικά της κλινικής δοκιμής του εμβολίου της
Σχετικά Άρθρα
Οι μετοχές της CureVac CVAC, παρουσιάζουν ισχυρή πτώση κατά 41% προσυνεδριακά, μια ημέρα αφότου η γερμανική φαρμακευτική δήλωσε ότι το εμβόλιο κατά της COVID-19 είναι μόλις κατά  47% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου.

Τα αποτελέσματα

Η γερμανική βιοφαρμακευτική εταιρεία CureVac ανακοίνωσε απογοητευτικά προκαταρκτικά αποτελεσματικά της κλινικής δοκιμής του εμβολίου της κατά της Covid-19.
Το mRNA εμβόλιο της είχε αποτελεσματικότητα μόνο 47%, μία από τις χαμηλότερες που έχουν ανακοινωθεί από τους κατασκευαστές εμβολίων κατά του κορονοϊού.  
Η δοκιμή HERALD φάσης 2b/3, που έγινε σε περίπου 40.000 εθελοντές σε δέκα χώρες της Νότια Αμερικής και Ευρώπης, θα συνεχιστεί, καθώς σταδιακά εμφανίζονται νέα περιστατικά Covid-19 μεταξύ των συμμετεχόντων.
Η τελική ανάλυση της αποτελεσματικότητας αναμένεται σε δύο έως τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τους New York Times και το Reuters. 
Η εταιρεία αρχικά προτίθεται να ζητήσει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμφωνήσει με την CureVac να αγοράσει 405 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, εφόσον αυτό εγκριθεί. Τώρα είναι αμφίβολο κατά πόσο αυτή η παραγγελία θα προχωρήσει. Ανεξάρτητοι ειδικοί θεωρούν δύσκολο το μέλλον του εμβολίου, καθώς ακόμη κι αν η αποτελεσματικότητα τελικά ανακοινωθεί πως είναι κάπως μεγαλύτερη, δύσκολα θα φθάσει στο επίπεδο άλλων εμβολίων.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης