Πολιτική

Θεοχάρης για Ελλάδα 2.0: Στόχος η συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος

Θεοχάρης για Ελλάδα 2.0: Στόχος η συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος
Μέλημα μας η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με ανάδειξη νέων προορισμών είπε ο κ.Θεοχάρης
Σχετικά Άρθρα

Στον στόχο της κυβέρνησης να αναβαθμίσει συνολικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης απευθυνόμενος στη πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen και στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη με αφορμή την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης από την Κομισιόν.
Σε διαδικτυακή τους σύνδεση από το Αμύνταιο και από τις εγκαταστάσεις μιας οινοποιητικής μονάδας ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη παρουσίασαν το σχέδιο τους για τον ελληνικό τουρισμό.
Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι η ελληνική τουριστική βιομηχανία δίνει την υπόσχεση ότι θα αναβαθμίσει τις υποδομές μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα και θα δώσει ώθηση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι δύο πυλώνες

Περιγράφοντας τους πυλώνες του στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμού ο κ.Θεοχάρης επεσήμανε ότι αυτοί είναι δυο, ο «γαλάζιος και ο πράσινος
«Ο αγροτουρισμός, ο πράσινος τουρισμός αλλά και οι δράσεις που θα συνοδεύουν την ποιοτική αναβάθμιση τους αφορούν το σκέλος του πράσινου πυλώνα.
Ο θαλάσσιος τουρισμός, με την ανάπτυξη εξειδικευμένων προϊόντων, όπως με την ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών στις ελληνικές μαρίνες, την ψηφιακή πρόσβαση στις παραλίες αλλά και την δημιουργία μεταξύ άλλων, υδάτινων πάρκων, αποτελούν το σκέλος του γαλάζιου πυλώνα.
Στόχος και των δυο πυλώνων παραμένει η συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, που περνάει και μέσα από τον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, με την ανάδειξη και νέων προορισμών στον τουριστικό χάρτη της χώρας» υποστήριξε ο κ.Θεοχάρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης