Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Σε θετικό δρόμο η ανάκαμψη της οικονομίας – Λαμβάνουμε μέτρα για τον υψηλό πληθωρισμό

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Σε θετικό δρόμο η ανάκαμψη της οικονομίας – Λαμβάνουμε μέτρα για τον υψηλό πληθωρισμό

Η διαχείριση των μακροχρόνιων προβλημάτων της αμερικανικής οικονομίας απαιτεί σημαντικές δημόσιες επενδύσεις, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen

Σχετικά Άρθρα

Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε θετική πορεία για μια ισχυρή ανάκαμψη από την κρίση της πανδημίας, διαμήνυσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, καλώντας τους γερουσιαστές να στρέψουν την προσοχή τους στην αντιμετώπιση μακροχρόνιων προβλημάτων της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.
Σε ομιλία της στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Γερουσίας η Yellen υποστήριξε ότι ανέλαβε τη θέση της υπουργού Οικονομικών τον Ιανουάριο ελπίζοντας να βοηθήσει τους Αμερικανούς να ξεπεράσουν την κρίση.
«Χάρη σε αυτό το Κογκρέσο και την ψήφιση του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο προς αυτόν τον στόχο» σημείωσε, αναφερόμενη στο πακέτο στήριξης των 1,9 τρισ. δολαρίων το οποίο πρότεινε η κυβέρνηση Biden.

Οι προκλήσεις

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η χώρα συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με προκλήσεις όσον αφορά την ανισότητα, τη μείωση της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό, το φυλετικό χάσμα και την κλιματική αλλαγή.
Η διαχείριση αυτών των προβλημάτων απαιτεί σημαντικές δημόσιες επενδύσεις, πρόσθεσε.

Πληθωρισμός

Ερωτηθείσα για τις αυξανόμενες τιμές καταναλωτικών και διαρκών αγαθών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Yellen απάντησε ότι η κυβέρνηση Biden παρακολουθεί τη εξέλιξη του πληθωρισμού πολύ προσεκτικά και εξετάζει το θέμα σοβαρά.
«Κανένας δεν θέλει να επιστρέψουμε στις ημέρες του κακού υψηλού πληθωρισμού της δεκαετίας του 1970», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η ίδια απέδωσε τον υψηλό πληθωρισμό στη δυσκολία επανεκκίνησης της αμερικανικής οικονομίας και, όπως υπογράμμισε, ήδη η αμερικανική κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα που προκάλεσαν τα υγειονομική μέτρα τα οποία ελήφθησαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Φορολόγηση

Αναφερόμενη στο φορολογικό μέτωπο, η υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν κάθε μέσο προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι χώρες θα καταργήσουν τους φόρους επί των υπηρεσιών για τους τεχνολογικούς γίγαντες όπως το Facebook,που δημιουργούν διακρίσεις και εάν δεν συμβεί αυτό, τότε διατηρούν στο ακέραιο την επιλογή της επιβολής δασμών.
Υπογράμμισε ότι είχε «πολύ εποικοδομητικές» συνομιλίες με τον Ιρλανδό ομόλογό της για το θέμα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία ότι συνολικά η Ε.Ε. θα υποστηρίξει την αύξηση του παγκόσμιου ελάχιστου φόρου, όπως πρότειναν οι ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης