Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που οι Ευρωπαίοι σπεύδουν να ταξιδέψουν

Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που οι Ευρωπαίοι σπεύδουν να ταξιδέψουν
Οι κρατήσεις για πτήσεις εντός της ΕΕ έφτασαν σχεδόν το 50% των επιπέδων προ πανδημίας τον Ιούνιο
Ελλάδα και Ισπανία οδηγούν τις κρατήσεις διακοπών τροφοδοτώντας την ανάκαμψη αεροπορικών κρατήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις αρχές Μαΐου. Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Οι κρατήσεις για πτήσεις εντός της ΕΕ έφτασαν σχεδόν το 50% των επιπέδων προ πανδημίας τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων ForwardKeys.
Όμως, το ίδιο μοτίβο δεν έχει εμφανιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί, η κυβέρνηση αποθαρρύνει τον τουρισμό στο εξωτερικό και παροτρύνει τους πολίτες να μείνουν εντός των τειχών της χώρας. Οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την ΕΕ είναι μόλις στο 20% του επιπέδου τους πριν από την κρίση.
Οι κρατήσεις από πελάτες της Tui Flight σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία αυξήθηκαν κατά 110% το Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Η εμφάνιση μιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας δύο ταχυτήτων οδήγησε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες να ανακατευθύνουν αεροσκάφη μακριά από το Ηνωμένο Βασίλειο σε χώρες της ΕΕ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet Johan Lundgren δήλωσε στους Financial Times ότι η αεροπορική εταιρεία του είχε προσθέσει 150.000 επιπλέον θέσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο ενδοευρωπαϊκό δίκτυο της.

Έθνος διαμονής το Ηνωμένο Βασίλειο

Σε έθνος διαμονής κινδυνεύει να μετατραπεί η Μεγάλη Βρετανία. Αυτό αναφέρει σε δηλώσεις του ο Andrew Flintham, διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου τουριστικού πράκτορα της Ευρώπης, Tui.
Τέλος, οι κρατήσεις Μαΐου για διακοπές τον Ιούνιο αυξήθηκαν 56% από μήνα σε μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αιτία ήταν η πρώτη ανακοίνωση της κυβέρνησης για μια ασφαλή λίστα χωρών. Αυτό αναφέρει η μεγαλύτερη διαδικτυακή ταξιδιωτική εταιρεία της Ευρώπης, eDreams Odigeo.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης