Οικονομία

Enterprise Greece: Ενισχύονται εμπόριο και επενδύσεις με το Κουβέιτ

Enterprise Greece: Ενισχύονται εμπόριο και επενδύσεις με το Κουβέιτ
H συνεργασία επιβεβαιώνεται και από τη σύγκληση της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής τον Μάρτιο 2019 και από την υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας και άλλων Συμφωνιών σε διάφορους τομείς, ανέφερε ο πρόεδρος της Enterprise Greece, Ι. Σμυρλής.
Για την Ελλάδα οι χώρες του Κόλπου είχαν πάντοτε ιδιαίτερη σημασία, αφ' ενός λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας, αφ' ετέρου λόγω των μακραίωνων φιλικών δεσμών, με κοινές αναφορές από το εμπόριο και τις επιχειρήσεις, μέχρι τον πολιτισμό και την ιστορία, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, σε ομιλία του στην ψηφιακή εκδήλωση του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου εμπορίου και αναπτύξεως με τίτλο «Greece-GCC e-Business Gathering: "Kuwait and Greece"».

Η διατήρηση και ενίσχυση της αμφίδρομης σχέσης ανάμεσα στη χώρα μας και τις χώρες που μετέχουν στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με τον κ. Σμυρλή, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο των τριμερών ή πλειονομερών σχημάτων.
Ως προς το εμπόριο και τις επενδύσεις, ανέφερε ότι οι 'Αραβες επιχειρηματίες γνωρίζουν καλά την ποιότητα και την μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων και είναι πεπεισμένοι για την υψηλή τεχνογνωσία των ελληνικών επιχειρήσεων, την άρτια εκτέλεση μεγάλων και εμβληματικών κατασκευαστικών έργων, καθώς επίσης και για την υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών στη ναυτιλία, στον τουριστικό κλάδο και στην αγορά ακινήτων.
Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά τις διμερείς εμπορικές σχέσεις με το Κουβέιτ, ο κ. Σμυρλής τόνισε ότι το εμπορικό ισοζύγιο είναι σταθερά θετικό για τη χώρα μας.
Σχετικά με τις επενδύσεις και την επιχειρηματική δραστηριότητα, το ενδιαφέρον του Κουβέιτ επικεντρώνεται στην αγορά ακίνητης περιουσίας, τη στιγμή που και ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός όμιλος του Κουβέιτ, Bader El Kharafi, έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Κλείνοντας, ο κ. Σμυρλής υπογράμμισε ότι η αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών επιβεβαιώνεται και από τη σύγκληση της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής τον Μάρτιο 2019 και φυσικά από την υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας και άλλων Συμφωνιών σε διάφορους τομείς, όπως ενέργεια, εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης