Τελευταία Νέα
Διεθνή

Boeing: Θα στηρίξουμε τη συμφωνία εμπορικής εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ – ΕΕ

Boeing: Θα στηρίξουμε τη συμφωνία εμπορικής εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ – ΕΕ

Η συμφωνία προβλέπει ότι «κάθε μελλοντική κυβερνητική στήριξη για την ανάπτυξη ή την παραγωγή εμπορικών αεροσκαφών θα πρέπει να υπόκειται στους όρους της αγοράς»

Σχετικά Άρθρα

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Boeing χαιρέτισε την πεντάχρονη ανακωχή που αποφάσισαν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση στη διαμάχη τους για τις αθέμιτες κρατικές ενισχύσεις τόσο προς την ίδια όσο και προς την ευρωπαϊκή Airbus, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.
Η συμφωνία αυτή προβλέπει ότι «κάθε μελλοντική κυβερνητική στήριξη για την ανάπτυξη ή την παραγωγή εμπορικών αεροσκαφών θα πρέπει να υπόκειται στους όρους της αγοράς».

Στήριξη

«Η Boeing θα στηρίξει πλήρως τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης για να διασφαλιστεί η τήρηση των αρχών αυτής της συμφωνίας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.
Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες βρίσκονται σε αντιπαράθεση από το 2004 και έχουν προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για αυτές τις αθέμιτες επιδοτήσεις στις δύο αεροπορικές εταιρείες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden εκτίμησε ότι με την πενταετή ανακωχή τους σε αυτή τη διαμάχη ΗΠΑ και ΕΕ θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές της Κίνας στον τομέα της αεροναυπηγικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης