Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Στο 7% η έκθεση των hedge funds στα κρυπτονομίσματα ως το 2023

Στο 7% η έκθεση των hedge funds στα κρυπτονομίσματα ως το 2023

Το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο 60% - 40% τελειώνει…

Σχετικά Άρθρα

Προς απόσυρση βαίνει το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο «60% - 40% ομόλογα», δηλαδή ο συνδυασμός μετοχών και ομολόγων, βασικό στήριγμα της επενδυτικής στρατηγικής των hedge funds εδώ και δεκαετίες, καθώς μάλιστα τα κρυπτονομίσματα «διεκδικούν» τον δικό τους χώρο στις προτιμήσεις των επενδυτών…
Με τις μετοχές και τα κρατικά ομόλογα σε ιστορικά υψηλές αποτιμήσεις, οι επενδυτές αναζητούν εναλλακτικές, προκειμένου να έχουν όφελος από άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.
Και τα cryptos προσφέρονται, παρά την υψηλή μεταβλητότητα την οποία παρουσιάζουν.
Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα hedge funds σχεδιάζουν να αυξήσουν σημαντικά την έκθεσή τους σε κρυπτονομίσματα έως το 2026, παρά την πρόσφατη μεγάλη πτώση στις τιμές και τα σχέδια για νέους περιορισμούς από τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως.
Έρευνα σε 100 hedge funds, που διενεργήθηκε από τον διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων Intertrust, διαπιστώνει ότι τα χαρτοφυλάκια, την επόμενη πενταετία, θα περιέχουν κατά 7,2% κρυπτονομίσματα.
Αν κάτι τέτοιο ισχύσει, τα ψηφιακά υπό διαχείριση assets θα ξεπεράσουν τα 312 δισεκ. δολ.
Μάλιστα, το 17% των hedge funds σκοπεύουν η έκθεσή τους σε Bitcoin, Ethereum κ.λπ. να ξεπεράσει το 10%.
Ίσως όλα ξεκίνησαν από τον διαχειριστή hedge fund και δισεκατομμυριούχο Paul Tudor Jones III, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που εγκωμίασαν ανοιχτά το Bitcoin μετά το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης θεωρώντας το ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο κατά του πληθωρισμού.
Σε κάθε περίπτωση, «προς το παρόν, οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα παραμένουν περιορισμένες και αφορούν πελάτες που έχουν υψηλή ανοχή στον κίνδυνο», αναφέρει η Morgan Stanley.
Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Deluard της StoneX, οι επενδυτές πρέπει να επανεξετάσουν τα χαρτοφυλάκιά τους το συντομότερο δυνατό.
«Οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων θα πρέπει να βρουν νέα στρατηγική εάν θέλουν να ανταποκριθούν στις αποδόσεις-στόχους τους» κατέληξε.

Το χαρτοφυλάκιο 60-40 του Jack Bogle

Ο ιδρυτής της δημοφιλούς επενδυτικής εταιρείας Vanguard, δημιουργός των πρώτων αμοιβαίων κεφαλαίων δείκτη, και υπέρμαχος των απλών επενδυτικών μεθόδων χαμηλού κόστους, ήταν από του πρώτους που πρότειναν μία απλή κατανομή «60% μετοχές / 40% ομόλογα» ως την καλύτερη πρόταση που εξισορροπεί ρίσκο και μακροπρόθεσμη απόδοση για τους ιδιώτες. Αποτελεί το βασικό σημείο αναφοράς για όλα τα άλλα χαρτοφυλάκια σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης