Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απρόσμενη υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων 1,3% το Μάιο

ΗΠΑ: Απρόσμενη υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων 1,3% το Μάιο

Καταγράφεται μετατόπιση των καταναλωτικών δαπανών στις υπηρεσίες μετά το άνογμα της οικονομίας σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου

Σχετικά Άρθρα

Μειώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάιο μετά από μια κατακόρυφη άνοδο που καταγράφηκε και σχετίζεται με την παροχή των κρατικών ενισχύσεων τους προηγούμενους δύο μήνες, υποδηλώνοντας ότι οι καταναλωτές αρχίζουν να μετατοπίζουν το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών τους σε υπηρεσίες καθώς ανοίγει ξανά η οικονομία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.
Η συνολική αξία των πωλήσεων στο λιανεμπόριο υποχώρησε 1,3% τον Μάιο μετά από την ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων που έδειξαν άνοδο 0,9% τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου την Τρίτη.
Η μέση εκτίμηση σε δημοσκόπηση του Bloomberg έκανε λόγο για μείωση 0,8%.

Άνοιγμα της οικονομίας

Το τελευταίο έτος, η ζήτηση αγαθών έχει αυξηθεί από την αύξηση των αποταμιεύσεων οι οποίες ωθούνται από τις ενισχύσεις στο πλαίσιο των μέτρων τόνωσης της οικονομίας, αυξάνοντας τις συνολικές λιανικές πωλήσεις πολύ πάνω από τα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν πριν από την πανδημία.
Η πτώση των λιανικών πωλήσεων του Μαΐου υποδηλώνει ότι καθώς οι δαπάνες για ταξίδια αυξάνονται και οι χώροι ψυχαγωγίας ανοίγουν εκ νέου, οι δαπάνες για αγαθά αρχίζουν καταγράφουν μείωση .

Δείκτης τιμών παραγωγού

Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Μάιο ενισχύθηκε 0,8% σε μηνιαίο επίπεδο έναντι αύξηση 0,6% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,5%.
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 6,6% συγκριτικά με τον Μάιο του 2020, στη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των τελευταίων 11 χρόνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης