Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εισαγγελική παρέμβαση για την ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια στον Βόλο

Εισαγγελική παρέμβαση για την ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια στον Βόλο
Η γυναίκα η οποία δούλευε στο εμβολιαστικό κέντρο Κ.Υ. Βόλου είχε τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό

Εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Βόλου παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή την νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Βόλου, οι οποία δεν είχε εμβολιαστεί και ήταν θετική στον κορωνοϊό.
Η γυναίκα η οποία δούλευε στο εμβολιαστικό κέντρο Κ.Υ. Βόλου είχε τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό, έτσι τέθηκε σε καραντίνα, ενώ οι εμβολιασμένοι συνάδελφοι της αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε rapid test.
Η εισαγγελέας που ανέθεσε την προκαταρκτική σε πταισματοδίκη, ζήτησε να ενημερωθεί αν η υπάλληλος παραβίασε το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα ο οποίος προβλέπει ποινικές κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν τα μέτρα που νομίμως έχουν διαταχθεί για ν’ αποτραπεί η διάδοση της νόσου, προσβάλλοντας, με τη συμπεριφορά τους, θεμελιώδη προστατευόμενα έννομα αγαθά (ζωής, σωματικής υγείας κ.λπ.) ή θέτοντας αυτά σε κίνδυνο.
Συνολικά στο Κ.Υ. Βόλου απασχολούνται 60 άτομα, ωστόσο περίπου τα 10 δεν έχουν εμβολιαστεί.
Ταυτόχρονα στο Κέντρο Υγείας Βόλου λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο όπου καθημερινά εμβολιάζει 70 έως 400 άτομα, ενώ άλλα 100 άτομα εξυπηρετούνται στα ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας που λειτουργούν στο ίδιο κτίριο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης