Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Υψηλό δυο ετών κατέκτησε η τιμή του brent, έκλεισε στα 72,90 με κέρδη 0,29%

tags :
Πετρέλαιο: Υψηλό δυο ετών κατέκτησε η τιμή του brent, έκλεισε στα 72,90 με κέρδη 0,29%
Αναλυτές «βλέπουν» τώρα την τιμή brent να οδεύει ολοταχώς προς τα 80 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ετών εκτοξεύθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, βρίσκοντας στήριγμα στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην προοπτική αύξησης της ζήτησης για καύσιμα εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν, σύμφωνα με το Market Watch τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021.

Τα συμβόλαια

Η τιμή brent στο Λονδίνο ξεπέρασε προς στιγμή τα 73 δολάρια το βαρέλι, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2019, αν και προς το τέλος της συνεδρίασης επέστρεψε κάτω από το επίπεδο αυτό στα 72,90 με κέρδη 0,29%.
Αντίστοιχα, στη Νέα Υόρκη, η τιμή αργού έφθασε μία ανάσα από τα 72 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018 και έκλεισε στα 71. 93 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 0,003%

Ζήτηση

Η κίνηση στους δρόμους επιστρέφει στα προ του κορωνοϊού επίπεδα στη Βόρεια Αμερική και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ενώ αβ.
Aναλυτές βλέπουν τώρα την τιμή brent να οδεύει ολοταχώς προς τα 80 δολάρια το βαρέλι.
Το κλίμα ευνοήθηκε και από την απόφαση της ομάδας των G7 να δωρήσει 1 δισ. δόσεις εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες, σε μία συντονισμένη προσπάθεια τόνωσης της ανάκαμψης.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι περιμένει επιστροφή της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης στα προ της πανδημίας επίπεδα στα τέλη του 2022, πιο γρήγορα απ΄ό,τι αναμενόταν.
Κάλεσε δε τον ΟΠΕΚ και τους βασικούς εταίρους του να αυξήσουν την παραγωγή τους για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης