Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Iταλική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ανησυχητική η εξάπλωση των κρυπτονομισμάτων

Iταλική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς:  Ανησυχητική η εξάπλωση των κρυπτονομισμάτων
Tα κρυπτονομίσματα μπορούν να διευκολύνουν παράνομες δραστηριότητες όπως το ξέπλυμα χρήματος και να υπονομεύσουν τη δυνατότητα των κεντρικών τραπεζών να ασκούν νομισματική πολιτική, τόνισε ο επικεφαλής της Consob
Σχετικά Άρθρα

Η εξάπλωση των κρυπτονομισμάτων χωρίς κανένα ξεκάθαρο ρυθμιστικό πλαίσιο αποτελεί πηγή ανησυχίας και μπορεί να πλήξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αγορά, προειδοποίησε ο επικεφαλής της ιταλικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
O P. Savona προστίθεται σε μια μακρά λίστα αξιωματούχων, που ζητούν περισσότερη ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων.
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να διευκολύνουν παράνομες δραστηριότητες όπως το ξέπλυμα χρήματος και να υπονομεύσουν τη δυνατότητα των κεντρικών τραπεζών να ασκούν νομισματική πολιτική.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής της Consob ανέφερε ότι κυκλοφορούν περίπου 4.000 με 5.000 κρυπτονομίσματα, χωρίς καμία πραγματική ρύθμιση.
«Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά την πρόσφατη εμπειρία της ίδιας της Consob στο κλείσιμο εκατοντάδων ιστοσελίδων στην Ιταλία που συγκέντρωναν παρανόμως αποταμιεύσεις, η εικόνα που αναδύεται είναι ανησυχητική», σημείωσε ο Savona.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης