Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Ταχύτερη του αναμενόμενου ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού - Ανάπτυξη 3% το 2021

Ολλανδία: Ταχύτερη του αναμενόμενου ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού - Ανάπτυξη 3% το 2021
Ολλανδία: Αναμένει ταχύτερη του αναμενόμενου ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού
Σχετικά Άρθρα

Η οικονομία στην Ολλανδία θα ανακάμψει ταχύτερα από την ύφεση του κορωνοϊού, σε σχέση με ό,τι αναμενόταν, καθώς οι καταναλωτές αρχίζουν να ξοδεύουν τις αποταμιεύσεις που εξοικονόμησαν στη διάρκεια του lockdown και το διεθνές εμπόριο αρχίζει να ανακάμπτει, ανέφερε η κεντρική τράπεζα της χώρας, DNB.
Η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αναμένεται να αναπτυχθεί 3% το 2021 και 3,7% το 2022, μετά από την ύφεση 3,7% το 2020 εξαιτίας της πανδημίας.
Η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 1,9% το 2023.
Η κεντρική τράπεζα, η οποία τον προηγούμενο μήνα προέβλεψε ανάπτυξη 2,9% για το 2021 και 2022, δήλωσε ότι η οικονομία θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα στο τέλος του 2021.
«Η ύφεση είναι λιγότερο σοβαρή από ό,τι αναμενόταν», ανέφερε ο επικεφαλής της DNB, Olaf Sleijpen σε δημοσιογράφους.
«Οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές έχουν προσαρμοστεί αρκετά καλά στην πανδημία, και το διεθνές εμπόριο παραμένει αρκετά ισχυρότερο από ό,τι αναμενόταν».
Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει στο β΄ τρίμηνο, τόνισε η κεντρική τράπεζα, μετά από μια μικρή ύφεση που προκλήθηκε από το lockdown.
Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε βοηθήσει με επιτυχία τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν της υγειονομικής κρίσης με τεράστια σχήματα στήριξης, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει να καταργήσει τη στήριξη στο επόμενο τρίμηνο.
«Είναι τώρα ώρα να αντιμετωπίσουμε τα διαρθρωτικά προβλήματα, όπως αυτό της ενεργειακής μετάβασης, της αγοράς εργασίας και των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας», πρόσθεσε ο Sleijpen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης