Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Χάνει και τυπικά την εξουσία ο Netanyahu, ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή στη νέα κυβέρνηση

Ισραήλ: Χάνει και τυπικά την εξουσία ο Netanyahu, ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή στη νέα κυβέρνηση
Νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Naftali Bennett
Σχετικά Άρθρα

Μετά από 12ετή θητεία στην πρωθυπουργία ο Benjamin Netanyahu απομακρύνεται από την εξουσία, καθώς το ισραηλινό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού.
Το ισραηλινό κοινοβούλιο έδωσε απόψε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού Naftali Bennet, ο οποίος διαδέχεται τον Netanyahu.
Από τους 119 παρόντες βουλευτές (του 120μελούς Κοινοβουλίου) 60 ψήφισαν υπέρ του νέου συνασπισμού, στον οποίο μετέχουν η δεξιά, η αριστερά και στηρίζει επίσης αραβικό κόμμα.
Πενήντα εννέα βουλευτές, κυρίως του κόμματος Λικούντ του Netanyahu, της άκρας δεξιάς και υπερορθόδοξων κομμάτων, καταψήφισαν.
Οι Ισραηλινοί βουλευτές εξέλεξαν τον κεντρώο Mickey Levy πρόεδρο του Κοινοβουλίου πριν από την ψηφοφορία για τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό.
Ο 69χρονος levy, του κεντρώου κόμματος Γες Ατίντ (Υπάρχει Μέλλον), εξελέγη με 67 ψήφους (από τις 120 στο κοινοβούλιο).
Αντικαθιστά τον Yariv Levin, βουλευτή του δεξιού κόμματος Λικούντ, του Netanyahu.

Πανηγυρισμοί στο Τελ Αβίβ

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (13/6/2021) για να γιορτάσουν την αποχώρηση του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu μετά από την πρωθυπουργία 12 χρόνια.
Ένα περιχαρές πλήθος γέμισε την πλατεία Ράμπιν, στο κέντρο του Τελ-Αβίβ, για να γιορτάσει την αλλαγή της κυβέρνησης που επικυρώθηκε από το Κοινοβούλιο με μικρή πλειοψηφία.


Συγχαρητήρια από Biden - Merkel

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden συνεχάρη τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Naftali Bennett, ο οποίος διαδέχεται τον Benjamin Netanyahu που ήταν επί 12 χρόνια στην εξουσία.
«Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, συγχαίρω τον πρωθυπουργό Naftali Bennett, και τον εναλλάξ πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Yair Lapid και όλα τα μέλη της νέας ισραηλινής κυβέρνησης», δήλωσε ο Biden σε ανακοίνωση, λέγοντας «ανυπομονώ να εργαστώ» μαζί με τον Bennett «για να ενισχύσουμε όλες τις πτυχές της μακράς και στενής σχέσης μεταξύ των δυο χωρών μας».
«Το Ισραήλ δεν έχει καλύτερο φίλο από τις ΗΠΑ.
Ο δεσμός μεταξύ των λαών μας είναι η απόδειξη των κοινών αξιών μας και δεκαετιών στενής συνεργασίας», πρόσθεσε.
«Οι ΗΠΑ παραμένουν ακλόνητη υποστήριξη της ασφάλειας του Ισραήλ.
Η διοίκησή μου έχει δεσμευτεί πλήρως να συνεργαστεί με τη νέα ισραηλινή κυβέρνηση για την προώθηση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης για τους Ισραηλινούς, τους Παλαιστίνιους και τους λαούς σε όλη την περιοχή», επισήμανε.
Τα συγχαρητήρια της στον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ μετέφερε και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.
Εκφράζει μάλιστα την πρόθεσή της να συνεργαστεί στενά με τον Bennett.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης