Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία) προς Biden: Θα σας παραδώσουμε εγκληματίες του κυβερνοχώρου, μόνο αν κάνετε το ίδιο

Putin (Ρωσία) προς Biden: Θα σας παραδώσουμε εγκληματίες του κυβερνοχώρου, μόνο αν κάνετε το ίδιο
Ο Λευκός Οίκος έχει πει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα εγείρει τις επιθέσεις λογισμικού στον κυβερνοχώρο που προέρχονται από τη Ρωσία

Ο πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να παραδώσει εγκληματίες του κυβερνοχώρου στις Ηνωμένες Πολιτείες αν η Ουάσινγκτον κάνει το ίδιο για τη Μόσχα και οι δύο δυνάμεις καταλήξουν σε συμφωνία γι’ αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Ο Λευκός Οίκος έχει πει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα εγείρει τις επιθέσεις λογισμικού στον κυβερνοχώρο που προέρχονται από τη Ρωσία στη συνάντηση κορυφής με τον Putin στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη.
"Αν συμφωνήσουμε να εκδώσουμε εγκληματίες, τότε ασφαλώς η Ρωσία θα το κάνει, θα το κάνουμε, όμως μόνο αν η άλλη πλευρά, σε αυτή την περίπτωση οι Ηνωμένες Πολιτείες, συμφωνήσουν για το ίδιο και εκδώσουν τους εν λόγω εγκληματίες στη Ρωσική Ομοσπονδία", είπε ο Putin, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο Putin έκανε τα σχόλια αυτά σε μια συνέντευξη αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν σήμερα από την κρατική τηλεόραση ενόψει μιας συνάντησης κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη.

Τεταμένες οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι τεταμένες για μια σειρά από θέματα.
Ο Ρώσος ηγέτης είπε πως αναμένει ότι η συνάντηση της Γενεύης θα βοηθήσει να εγκαθιδρυθεί ένας διμερής διάλογος και θα αναζωογονήσει τις προσωπικές επαφές, και πρόσθεσε πως σημαντικά θέματα για τους δύο άνδρες περιλαμβάνουν τη στρατηγική σταθερότητα, τη Λιβύη και τη Συρία, και το περιβάλλον.
Ο Putin έπλεξε επίσης το εγκώμιο του Biden ο οποίος όπως είπε επέδειξε "επαγγελματισμό" όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία συμφώνησαν φέτος να παρατείνουν τη συνθήκη ελέγχου των πυρηνικών όπλων New START.
Ο Λευκός Οίκος έχει πει πως ο Biden θα εγείρει τις επιθέσεις λογισμικού στον κυβερνοχώρο που προέρχονται από τη Ρωσία στη συνάντηση.
Το θέμα αυτό είναι στο φως των προβολέων μετά την κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε αναστάτωση στη λειτουργία της εταιρίας επεξεργασίας κρεάτων JBS USA στη Βόρεια Αμερική και στην Αυστραλία.
Ομάδα χάκερ που συνδέονταν με τη Ρωσία ήταν πίσω από την επίθεση αυτή, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πηγή των ΗΠΑ που γνωρίζει την υπόθεση.
Απαντώντας σε ερώτηση αν η Ρωσία είναι έτοιμη να εντοπίσει και να ασκήσει διώξεις σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου, ο Putin είπε πως η συμπεριφορά της Ρωσίας στο θέμα αυτό θα εξαρτηθεί από τις επίσημες συμφωνίες στις οποίες θα καταλήξουν ενδεχομένως η Μόσχα και η Ουάσινγκτον.

Αμφότερες οι πλευρές θα πρέπει να δεσμευθούν στις ίδιες υποχρεώσεις

"Αν συμφωνήσουμε να εκδώσουμε εγκληματίες, τότε ασφαλώς η Ρωσία θα το κάνει, θα το κάνουμε, όμως μόνο αν η άλλη πλευρά, σε αυτή την περίπτωση οι Ηνωμένες Πολιτείες, συμφωνήσουν για το ίδιο και εκδώσουν αυτούς τους εγκληματίες στη Ρωσική Ομοσπονδία", είπε ο Putin.
"Το θέμα της κυβερνοασφάλειας είναι ένα από τα πιο σημαντικά αυτή τη στιγμή επειδή το κλείσιμο κάθε είδους συστήματος μπορεί να έχει πραγματικά δύσκολες συνέπειες", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης