Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Κυπριακό συζήτησαν Johnson - Guterres στο περιθώριο της G7

To Κυπριακό συζήτησαν Johnson - Guterres στο περιθώριο της G7
O B. Johnson παρείχε τη στήριξή του στο όραμα του Γενικού Γραμματέα για έναν πιο ενοποιημένο ΟΗΕ και για παγκόσμια δράση ενάντια σε πανδημίες και κλιματική αλλαγή
Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν κατά τη διμερή συνάντησή τους στο περιθώριο της συνόδου του G7 στην Κορνουάλη ο Βρετανός Πρωθυπουργός Boris Johnson και ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres.
Ο κ. Guterres μετέβη στο θέρετρο Carbis Bay όπου διεξάγεται η σύνοδο για να συμμετάσχει στην απογευματινή συζήτηση περί παγκόσμιας υγείας και ετοιμότητας έναντι μελλοντικών πανδημιών.
Σύμφωνα με την Downing Street, ο κ. Johnson παρείχε τη στήριξή του στο όραμα του Γενικού Γραμματέα για έναν πιο ενοποιημένο ΟΗΕ και για παγκόσμια δράση ενάντια σε πανδημίες και κλιματική αλλαγή.
Αφού συζήτησαν επίσης μελλοντικά σχέδια συνεργασίας σε αυτούς τους τομείς, έθιξαν διάφορα αλλά διεθνή θέματα όπως «η κατάσταση στην Υεμένη, στη Συρία και στη Λιβύη, η ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο, η ανάγκη για επιστροφή στη δημοκρατία στη Μιανμάρ και στο Αφγανιστάν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης