Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

JP Morgan: Μικρό το οικονομικό όφελος για το Ελ Σαλβαδόρ με το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα - Ο ρόλος του ΔΝΤ

JP Morgan: Μικρό το οικονομικό όφελος για το Ελ Σαλβαδόρ με το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα - Ο ρόλος του ΔΝΤ

Για σημαντικές νομικές και οικονομικές επιπτώσεις κάνει λόγο το ΔΝΤ

Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι το οικονομικό όφελος θα είναι μικρό για το Ελ Σαλβαδόρ από την υιοθέτηση του Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα, εκφράζουν οι αναλυτές της JP Morgan.
«Όπως και με την δολαριοποίηση στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αυτή η κίνηση δεν φαίνεται να προήλθε από ανησυχίες για τη σταθερότητα, αλλά μάλλον σχετίζεται με την ανάπτυξη.
Αλλά είναι δύσκολο να δούμε απτά οικονομικά οφέλη που συνδέονται με την υιοθέτηση του Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα, ενώ μπορεί η κίνηση αυτή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο και τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ» αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της αμερικανικής τράπεζας.
Σημειώνεται ότι με τις εκτιμήσεις για έλλειμμα προϋπολογισμού 3,2 δισ. δολ. το 2021, το Ελ Σαλβαδόρ είναι σε συνομιλίες με το ΔΝΤ για ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα 1 δισ. δολ..
Δεδομένου ότι ο ρόλος του ΔΝΤ είναι η παροχή πρόσβασης σε εξωτερική πίστωση για χώρες όπως το Ελ Σαλβαδόρ, τα σχόλια της JP Morgan αντικατοπτρίζουν σκέψεις κι άλλων παραγόντων της αγοράς ως προς τις πιθανές επιπτώσεις της κίνησης για την υιοθέτηση του Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα.
Πράγματι, το ΔΝΤ έχει θέσει τα ζητήματα τα επόμενα βήματα δηλώνοντας ότι το Ελ Σαλβαδόρ που υιοθετεί το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα δημιουργεί σημαντικές νομικές και οικονομικές επιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης