Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η JBS πληρώνει 11 εκατ. δολάρια ως λύτρα για την επίλυση της κυβερνοεπίθεσης εναντίον της

Η JBS πληρώνει 11 εκατ. δολάρια ως λύτρα για την επίλυση της κυβερνοεπίθεσης εναντίον της
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι πλήρωσε τα χρήματα λόγω της πολυπλοκότητας της επίθεσης, παρόλο που η «συντριπτική πλειονότητα» των εργοστασίων της παρέμεινε σε λειτουργία

Η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στον κόσμο πλήρωσε τελικά το ποσό των 11 εκατομμυρίων δολαρίων (7,8 εκατομμύρια λίρες) ως λύτρα για να τερματίσει μια μεγάλη επίθεση που δέχθηκε στον κυβερνοχώρο της.
Τα δίκτυα υπολογιστών στο JBS παραβιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα, οδηγώντας σε προσωρινή αναστολή ορισμένες επιχειρήσεις στην Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρωμή πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας μάλιστα Bitcoins.
Η JBS λέει ότι ήταν απαραίτητο να πληρώσουν για την προστασία των πελατών.
Σε μια επίθεση ransomware, οι εισβολείς εισέρχονται σε ένα δίκτυο υπολογιστών και απειλούν να προκαλέσουν διαταραχές ή να διαγράψουν αρχεία, εκτός εάν πληρωθούν με λύτρα σε κρυπτονομίσματα.
"Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση να ληφθεί για την εταιρεία μας και για μένα προσωπικά", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JBS Andre Nogueira.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι πλήρωσε τα χρήματα λόγω της πολυπλοκότητας της επίθεσης, παρόλο που η «συντριπτική πλειονότητα» των εργοστασίων της παρέμεινε σε λειτουργία.
Η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει τη σφαγή βοοειδών στις ΗΠΑ για μια ημέρα.
Αυτή η ταραχή απειλούσε την προμήθεια τροφίμων και μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο τιμών των τροφίμων για τους καταναλωτές.
Ο Λευκός Οίκος είπε ότι μια εγκληματική οργάνωση "που πιθανότατα εδρεύει στη Ρωσία" ήταν πίσω από την επίθεση.
Τον περασμένο μήνα, η παράδοση καυσίμων στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ είχε παραλύσει για αρκετές ημέρες μετά από μια επίθεση ransomware που στόχο είχε το Colonial Pipeline.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης