Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

China Beige Book: Η αδύναμη κατανάλωση είναι «μεγάλο πρόβλημα» για την ανάκαμψη της Κίνας

China Beige Book: Η αδύναμη κατανάλωση είναι «μεγάλο πρόβλημα» για την ανάκαμψη της Κίνας
Mέχρι να υπάρχει να επιστρέψει η κατανάλωση των νοικοκυριών, οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να αυξήσουν τις τιμές τους

Την εκτίμηση ότι η αδύναμη κατανάλωση στην Κίνα δεν θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις τιμές, παρά το γεγονός ότι αυξάνονται τα κόστη παραγωγής, εξέφρασε ο Leland Miller διευθύνων σύμβουλος της China Beige Book (CBB).
«Η πιο προβληματική δυναμική της ανάκαμψης της Κίνας -που συνολικά ήταν πολύ ισχυρή το περασμένο ένα με ενάμιση έτος- το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι δεν έχουν επιστρέψει» δήλωσε ο Miller μιλώντας στο CNBC.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι να υπάρχει να επιστρέψει η κατανάλωση των νοικοκυριών, οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να αυξήσουν τις τιμές τους.
«Αυτό ουσιαστικά θα είναι πρόβλημα από την πλευρά της παραγωγής, και ξέρετε, ειδικά από την πλευρά της κατανάλωσης» τόνισε.
Kina1.JPGΣύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το κόστος παραγωγής αυξάνεται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ό,τι οι τιμές πώλησης στους καταναλωτές, με διαφορά ρεκόρ μεταξύ του δείκτη τιμών παραγωγού και του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Μάιο.
Αυτό αποτελεί πλήγμα για τα κέρδη των κατασκευαστών.
Σύμφωνα με τον Miller, αυτή τη στιγμή, ο πληθωρισμός της Κίνας συνδέεται άμεσα με τα εμπορεύματα, καθώς και τα εργοστάσια που δέχονται πιέσεις λόγω του κόστους.

Η απειλή του κορωνοϊού

Παράλληλα, ο Miller προειδοποιεί ότι η απειλή του κορωνοϊού παραμένει.
Μια πρόσφατη εκτόξευση των κρουσμάτων στη μεγάλη πόλη Guangzhou, λόγω της ινδικής μετάλλαξης, έφερε μαζικά διαγνωστικά τεστ και lockdown σε κάποιες περιοχές.
«Βλέπετε ένα πρόβλημα με τον κορωνοϊό που δεν έχει τελειώσει.
Όσο υπάρχει ο κορωνοϊός, θα συνεχίσεις να έχεις πιέσεις στον τομέα των υπηρεσιών, θα συνεχίσεις να έχεις πίεση στο λιανεμπόριο» τόνισε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης