Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τάκης Δομαζάκης: Απέσυρε την αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Creta Farms αλλά ….κατέθεσε νέα

Τάκης Δομαζάκης: Απέσυρε την αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Creta Farms αλλά ….κατέθεσε νέα

Συνεχίζεται το δικαστικό θρίλερ για το μέλλον της αλλαντοβιομηχανίας

Σχετικά Άρθρα

Με νέα αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Creta Farms , προχώρησε χθες ο πρώην βασικός μέτοχος κ. Τάκης Δομαζάκης, στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου ενώ την Τρίτη 1 Ιουνίου ανακάλεσε προηγούμενη αίτηση με το ίδιο περιεχόμενο που είχε καταθέσει στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο κ Δομαζάκης έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στη Δικαιοσύνη με την προσδοκία να επανέλθει η εταιρεία στα χέρια του, κάτι όμως που θεωρείται από δύσκολο έως ακατόρθωτο και για ορισμένους χαρακτηρίζεται ως μια χαμένη υπόθεση καθώς η εταιρεία με το σχέδιο εξυγίανσης πέρασε στον επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίο μέσω με της εταιρείας impala.
Η νέα κατάθεση αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας κοινοποιήθηκε στη νέα διοίκηση της Creta Farms η οποία θα κληθεί στα μέσα Οκτωβρίου του 2021 να απαντήσει στα νέα επιχειρήματα του κ Τάκη Δομαζάκη στην Δικαστική αίθουσα.
Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον παλαιό και νυν μέτοχο της Creta Farms λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη της αλλαντοβιομηχανίας η οποία από τους κακούς χειρισμούς των δύο αδερφών έφυγε από τα χέρια τους και τα δικαιώματα ψήφων πέρασαν στις πιστώτριες τράπεζες.

Η χαμένη δίκη με Alpha

Πάντως ο κ. Δομαζάκης αξιοποιεί τα νομικά βήματα που του δίνει η Δικαιοσύνη.
Η πρώτη αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας ανακλήθηκε από τον ίδιο διότι χάθηκε η δίκη που είχε με την Alpha Bank. Το βασικό περιεχόμενο της υπόθεσης ήταν να ακυρωθούν οι εξασφαλίσεις της τράπεζας όπως και τα δικαιώματα ψήφου που αποκτήθηκαν διότι δεν τηρήθηκαν οι οικονομικές υποχρεώσεις των παλαιών μετόχων.
Η δυσμενής δικαστική εξέλιξη, οδήγησαν τον κ Δομαζάκη να καταθέσει νέα αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας και προστέθηκαν αρκετά νέα επιχειρήματα αφού η αρχική αίτηση συνδέονταν με την υπόθεση της Alpha Bank.
Ανάμεσα στα άλλα επιχειρήματα είναι η μη τήρηση του επιχειρηματικού σχεδίου , ο νέος μέτοχος δεν έχει συνεισφέρει στην εταιρεία με «φρέσκο» χρήμα και δεν ακολουθείται το σχέδιο εξυγίανσης σύμφωνα με την αρχική απόφαση του Δικαστηρίου για τη διάσωση της εταιρείας.
Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση Βιντζηλαίου λένε ότι πρόκειται για πολυέξοδες νομικές διαδικασίες από τον ίδιο τον κ Δομαζάκη και με τις πράξεις του θέτει εμπόδια στη διοίκηση για την ανάπτυξη της εταιρείας.
Μία δικαστική υπόθεση που είναι σε εξέλιξη μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης λειτουργεί ανασταλτικά στη μελλοντική πορεία της εταιρείας επισημαίνουν.
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν η Creta Farms στάθηκε στα πόδια της με το σχέδιο εξυγίανσης και παρουσιάζει λειτουργικά έσοδα άνω των 3 εκατ. ευρώ ανά τετράμηνο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης