Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Eπιταχύνεται η διολίθηση του Bitcoin, τα 20.000 δολ. «βλέπουν» οι αναλυτές - Υπάρχει περίπτωση ανόδου;

Eπιταχύνεται η διολίθηση του Bitcoin, τα 20.000 δολ. «βλέπουν» οι αναλυτές - Υπάρχει περίπτωση ανόδου;
Το Bitcoin σημειώνει απώλειες -7% σε εβδομαδιαία βάση...
Σχετικά Άρθρα

Επιταχύνεται η διολίσθηση του Bitcoin, με την άσχημη εβδομάδα την οποία διανύει να αποτελεί προάγγελο ακόμα πιο δυσοίωνων εξελίξεων στο μέλλον, σύμφωνα με τους αναλυτές που παρακολουθούν με προσοχή το selloff στην αγορά κρυπτονομισμάτων.
Μάλιστα, περαιτέρω αδυναμία στις τιμές, ενδέχεται να ωθήσει το δημοφιλέστερο ψηφιακό asset κάτω από τη ζώνη των 20.000 δολ., σύμφωνα με όσα επισημαίνουν στο πρακτορείο Bloomberg οι επενδυτικές εταιρείες Oanda Corp., Evercore ISI και Tallbacken Capital Advisors LLC.
Επισημαίνεται πως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το Bitcoin σημειώνει απώλειες -7% σε εβδομαδιαία βάση, ενώ τυγχάνει διαπραγμάτευσης στα 34.000 δολ.

Γιατί «πέφτει» 

Όπως λοιπόν φαίνεται, υπό τον φόβο των νέων ρυθμίσεων που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η ζώνη των 30.000 δολ. πλησιάζει επικίνδυνα, υποστηρίζει ο Edward Moya, αναλυτής της Oanda Corp.
Η αξία του Bitcoin έχει μειωθεί κατά τα 30.000 δολ. από τον Απρίλιο του 2021, εξαιτίας της αναπαραγωγής ειδήσεων από τα mainstream media περί υποθέσεων απάτης με κρυπτονομίσματα, με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ανακτά περί τα 2,3 εκατ. δολ. που είχαν υπεξαιρεθεί από κακόβουλους χρήστες.
Ακολούθησαν κανονιστικοί περιορισμοί από τις αρχές σε ΗΠΑ και Κίνα, αλλά και κάποια tweets από τον Elon Musk, o οποίος, με λίγα λόγια, αποκήρυξε το Bitcoin ως βρώμικο και επιζήμιο για το περιβάλλον.
Επίσης, η ανάκτηση από τις αρχές λύτρων σε κρυπτονομίσματα που είχαν δοθεί από τη διοίκηση του αμερικανικού αγωγού Colonial Pipeline σε ομάδα χάκερ προκάλεσε επίσης ανησυχία σε ό,τι αφορά το επίπεδο στο οποίο μπορούν να παρέμβουν οι αρχές.
Πολλές είναι πλέον οι «φωνές» που αναφέρουν πως το bitcoin δεν είναι εκτός κρατικού ελέγχου.
Η Evercore και οι Tallbacken Capital Advisors έχουν επισημάνει και οι δύο πως, αν συνεχιστεί η bear market, το επόμενο σημείο στήριξης είναι τα 20.000 δολ.
δσαφσδφα.JPG
Ωστόσο, παραμένουν σίγουροι για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές.
Σε αυτό το πλαίσιο αξίζει να σημειωθεί πως η τεχνολογική εταιρεία MicroStrategy προέβη στην πώληση ομολόγων ύψους 500 εκατομμύριων δολαρίων, με σκοπό την αγορά Bitcoin.
Η εταιρεία, που έχει έδρα τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι τίτλοι χρέους που αναμένεται να εκδώσει θα προορίζονται για εξειδικευμένο κοινό και για συγκεκριμένα επενδυτικά ιδρύματα.
Όσον αφορά τις εγγυήσεις, οι τίτλοι θα ασφαλιστούν με τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία της MicroStrategy, συμπεριλαμβανομένων τυχόν bitcoin που θα αποκτηθούν από τα έσοδα τους, αλλά εξαιρουμένων των υπάρχοντων bitcoin, δήλωσε η εταιρεία.
Σε κάθε περίπτωση, το placement θα ξεπερνά κατά 23 εκατομμύρια δολάρια τις ταμειακές ροές της εταιρείας το 2016, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Επίσης, ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισε το bitcoin ως «τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρόπο μεταφοράς» δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα και έναν τρόπο για να αποφεύγεται ότι εκατομμύρια θα χάνονται σε ενδιάμεσους και με νομοσχέδιο το κατέστησε νόμιμο νόμισμα στο Ελ Σαλβαδόρ

 

Πόσο χαμηλότερα, λοιπόν, μπορεί να πάει;
«Η πιο προφανής απάντηση εξακολουθεί να είναι τα 20.000 δολ.» αναφέρει η Tallbacken.

Έρχεται άνοδος;


Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, τα Bitcoin που κατέχουν οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές (long) έχουν αρχίσει να επιταχύνονται προς τα πάνω, μετά από μια περίοδο διανομής που συνέβη καθώς η τιμή σημείωσε άνοδο από τις 10.000 δολ. στις 64.000 δολ.
Αυτό το αυξανόμενο ποσοστό δείχνει ότι η «προσφορά των long βρίσκεται τώρα σε σταθερά ανοδική πορεία» και είναι παρόμοια με την τάση που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της «bull market του 2017 και του 2018».
«Αυτό το fractal περιγράφει το σημείο καμπής όπου οι long σταματούν να ξοδεύουν, αρχίζουν να συσσωρεύουν και να παραγκωνίζουν αυτά που τώρα θεωρούνται φθηνά νομίσματα» αναφέρει αναλυτής.
Περαιτέρω αύξηση μπορεί να αιτιολογηθεί απότο γεγονός ότι το ποσό των Βitcoins που κατέχουν σήμερα οι lonh είναι 2,3 εκατομμύρια περισσότερα από ό, τι στο peak του 2017, κάτι που υποδηλώνει ότι η μακροπρόθεσμη οπτική αυτών των κατόχων είναι ότι η αγορά θα πάει σε υψηλότερα επίπεδα.
3d3309c6-f67a-4ec5-afaa-b3d27ba043ba.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης