Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άρση του εμπάργκο στη χρήση των TikTok και WeChat από τον Biden

ΗΠΑ: Άρση του εμπάργκο στη χρήση των TikTok και WeChat από τον Biden

Dόθηκε εντολή στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ώστε να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο χρήσης των συγκεκριμένων πλατφορμών από τους Αμερικανούς χρήστες.

Σχετικά Άρθρα

Έδωσε εντολή για την ακύρωση των εκτελεστικών διαταγμάτων του προκατόχου του, Donald Trump, ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden, σχετικά με την απαγόρευση των πλατφόρμων TikTok και WeChat, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, δόθηκε εντολή στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ώστε να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο χρήσης των συγκεκριμένων πλατφορμών από τους Αμερικανούς χρήστες.
Τον Ιανουάριο του 2021 και λίγο πριν αποχωρήσει οριστικά από την προεδρία των ΗΠΑ, ο Trump είχε παραγγείλει το «μπλοκάρισμα» των TikTok, WeChat και την ακύρωση των συναλλαγών αμερικανικών επιχειρήσεων με τις εν λόγω εταιρείες.

Η εξαγορά

Entv metaj;y , sτον "πάγο” στιος 10 Φεβρουαρίου 2021 το σχέδιο εξαγοράς των δραστηριοτήτων της πλατφόρμας κοινής χρήσης βίντεο TikTok από την Oracle και τη Walmart, που μετ’ επιτάσεως προωθούσε ο πρώην πρόεδρος Donald Trump, καθώς ο πρόεδρος Joe Biden επανεξετάζει το θέμα.
Σύμφωνα με πηγές της οποίας επικαλείτο σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο Biden επανεξετάζει τις ενέργειες του Trumo για την άμβλυνση των δυνητικών κινδύνων ασφαλείας που ενέχει η δραστηριότητα στις ΗΠΑ εταιρειών που ελέγχονται από ινεζικές τεχνολογικές εταιρείες.

Κίνα

Υπενθυμίζεται ότι η TikTok, που ελέγχεται από την κινεζική εταιρεία Byte Dance, ήταν μία από τις εταιρείες που έχει βάλει στο στόχαστρό του ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος.
Είχε φτάσει μάλιστα στο σημείο να απειλήσει ότι θα απαγορεύσει τη λειτουργία της πλατφόρμας στις ΗΠΑ εάν οι δραστηριότητες της δεν περάσουν στον έλεγχο αμερικανικών επιχειρήσεων, επικαλούμενος τους κινδύνους ασφαλείας που εγκυμονούσε η σχέση της μητρικής Byte Dance με τον κινεζικό στρατό.
Μάλιστα, ο Trump είχε δώσει τις "ευλογίες” του στην προωθούμενη συμφωνία μεταξύ της TikTok και των Oracle/Walmart.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης