Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Για «χάος» στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια προειδοποιεί η ACI Europe

Για «χάος» στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια προειδοποιεί η ACI Europe
Η χωρητικότητα στα αεροδρόμια μειώνεται λόγω της φυσικής απόστασης
Η ευρωπαϊκή Ένωση Αεροδρομίων ACI Europe προειδοποίησε για «διαδεδομένο χάος» στα αεροδρόμια αυτό το καλοκαίρι λόγω των απαιτήσεων Covid-19.
Η ACI Europe επεσήμανε ότι «οι κανόνες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ασταθείς» σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η Ένωση προβλέπει ότι οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να περάσουν ώρες στα αεροδρόμια περιμένοντας την επεξεργασία των στοιχείων, επαναλαμβάνοντας μια πρόσφατη προειδοποίηση από την αεροπορική ένωση IATA.
Και σημείωσε ότι η μηνιαία κυκλοφορία επιβατών είναι έτοιμη να τριπλασιαστεί από 47 εκατομμύρια σε 125 εκατομμύρια τον Αύγουστο. Αυτό θα αποτελέσει «μια άνευ προηγουμένου επιχειρησιακή πρόκληση».

Πώς θα δημιουργηθεί «χάος» στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Η ACI Europe είπε ότι ένας συνδυασμός εγκαταστάσεων με περιορισμένο χώρο, η συγκέντρωση κίνησης σε ώρες αιχμής και οι πολλαπλοί έλεγχοι Covid-19 θα δημιουργήσουν χάος.
Προειδοποίησε ότι οι κοινωνικές αποστάσεις και οι αυξημένοι χρόνοι επεξεργασίας επιβατών θα συμβάλουν στην αναστάτωση.
Όπως υπογραμμίζει η ACI Europe «τα σχέδια των αερογραμμών δείχνουν ότι η εναέρια κυκλοφορία επικεντρώνεται σε περιόδους αιχμής αυτό το καλοκαίρι. Περισσότερο και από ό,τι το καλοκαίρι του 2019 σε ορισμένα αεροδρόμια».
Σημείωσε ότι οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου «έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν τη συγκέντρωση μεγάλου όγκου επιβατών.

Η χωρητικότητα στα αεροδρόμια μειώνεται λόγω της φυσικής απόστασης

Αλλά αυτό γίνεται εξαιρετικά δύσκολο όταν η χωρητικότητα μειώνεται ως αποτέλεσμα φυσικής απόστασης. Έτσι οι απρόσκοπτες επιχειρησιακές διαδικασίες δεν είναι πλέον δυνατές λόγω των ελέγχων Covid-19».
Η Ένωση, επισημαίνει επίσης ότι «οι επιβάτες υπόκεινται σε πρόσθετους ελέγχους. Που στοχεύουν στην επαλήθευση πιστοποιητικών δοκιμής Covid-19, εντύπων εντοπισμού επιβατών και τεκμηρίωσης καραντίνας.
Αυτοί οι έλεγχοι ποικίλλουν ανάλογα με το σημείο προέλευσης και προορισμού. Με βάση κανόνες που παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ευθυγραμμισμένοι και ασταθείς σε όλη την Ευρώπη.
Εκτελούνται πολλές φορές κατά την αναχώρηση και κατά την άφιξη, τις περισσότερες φορές χειροκίνητα. Επιβραδύνοντας σημαντικά τον χρόνο επεξεργασίας των επιβατών».
«Οι έλεγχοι των δοκιμών Covid-19 κατά την αναχώρηση διπλασιάζονται ή επαναλαμβάνονται επί του παρόντος στο 77% των αερολιμένων της Ευρώπης, ανέφερε η ACI Europe».

Τι ζητά η ACI Europe από τις κυβερνήσεις της Ευρώπης

* Υιοθέτηση και εφαρμογή της αναθεωρημένης σύστασης του Συμβουλίου της ΕΕ για ταξίδια εντός της ΕΕ, που δημοσιεύθηκε από την ΕΚ τη Δευτέρα, και διασφάλιση της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους εμβολιασμένους, δοκιμασμένους και ανακτημένους ταξιδιώτες.
* Να είναι έτοιμοι να εκδώσουν κοινά ψηφιακά πιστοποιητικά Covid-19 της ΕΕ έως την 1η Ιουλίου και να αναγνωρίσουν ψηφιακά και χειροκίνητα πιστοποιητικά Covid-19 που εκδίδονται από γειτονικές χώρες της ΕΕ καθώς και από τρίτες χώρες.
  *Να βεβαιωθούν ότι οι έλεγχοι Covid-19 δεν επαναλαμβάνονται – ενσωματώνοντας τις διαδικασίες αναχώρησης και άφιξης. Και πραγματοποιούνται όσο το δυνατόν νωρίτερα στη διαδικασία επιβατών.
* Να χρησιμοποιούν επαρκείς κρατικούς πόρους για να διασφαλίσετε ότι οι μη αυτόματοι έλεγχοι και οι διαδικασίες ελέγχου των συνόρων δεν καθυστερούν τους ταξιδιώτες.

Η ACI Europe κάλεσε επίσης τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) να επανεξετάσουν τις απαιτήσεις φυσικής απόστασης στα αεροδρόμια.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης