Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανική έρευνα βλέπει ότι ο κορωνοϊός διέρρευσε από εργαστήριο της Wuhan - Τα δύο σενάρια της CIA

Αμερικανική έρευνα βλέπει ότι ο κορωνοϊός διέρρευσε από εργαστήριο της Wuhan - Τα δύο σενάρια της CIA
Η θεωρία αυτή χρήζει περαιτέρω διερεύνησης αναφέρει η έκθεση του Lawrence Livermore National Laboratory

Εύλογο το να έχει διαρρεύσει ο κορωνοϊός από το εργαστήριο ιολογίας στην Wuhan της Κίνας θεωρεί σε έκθεση του το αμερικανικό Lawrence Livermore National Laboratory στην Καλιφόρνια, το οποίο υποστηρίζει πως το σενάριο αυτό χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.
Όπως μεταδίδει το Reuters, την έκθεση αυτή επικαλείται σε σημερινό δημοσίευμα της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Η έκθεση καταρτίστηκε τον Μάιο του 2020 από το Lawrence Livermore National Laboratory στην Καλιφόρνια και σε αυτήν αναφέρθηκε το State Department στο αντίστοιχο report της για την προέλευση της πανδημίας που δημοσιεύθηκε τους τελευταίους μήνες της προεδρίας του Trump.
Η εκτίμηση των επιστημόνων του Lawrence Livermore βασίστηκε στη γονιδιακή ανάλυση του νέου κορωνοϊού.
Το Reuters αναφέρει πάντως πως το αμερικανικό εργαστήριο αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο της WSJ.

Έρευνα με εντολή Biden

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden έδωσε εντολή στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να καταλήξουν σε ένα πόρισμα σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού.
Μάλιστα έδωσε και μια διορία 90 ημερών προκειμένου να συνταχθεί το τελικό πόρισμα τους.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ εξετάζουν δύο σενάρια, είτε ο ιός να προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο είτε από την επαφή ενός ατόμου με ένα μολυσμένο ζώο.
Ωστόσο, δεν υπάρχει τελικό συμπέρασμα.
Μια απόρρητη έκθεση αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών που κυκλοφόρησε όταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Trump ανέφερε ότι τρεις ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan αρρώστησαν τον Νοέμβριο του 2019 και χρειάστηκε να νοσηλευθούν.
Το περιστατικό αυτό, αναφέρεται, πως συνέβη έναν μήνα πριν η Κίνα ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην επικράτεια της.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει την Κίνα ότι δεν είναι διαφανής σε ό,τι αφορά την προέλευση του νέου κορωνοϊού, μια κατηγορία την οποία αρνείται το Πεκίνο.

Δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε

Χθες ο κορυφαίος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Mike Ryan υποστήριξε πως ο ΠΟΥ δεν μπορεί να υποχρεώσει την Κίνα να δώσει περισσότερα στοιχεία για την προέλευση του κορωνοϊού, αναφέροντας πως θα προτείνει περαιτέρω έρευνες προκειμένου να γίνει κατανοητό το πώς προέκυψε ο ιός.
Σημειώνεται πως και ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci κάλεσε την Κίνα να δώσει στη δημοσιότητα τους ιατρικούς φακέλους 9 Κινέζων, η ασθένεια των οποίων μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία για το πώς πρωτοεμφανίστηκε ο ιός.

Τι ανέφερε το bankingnews.gr

Αποκαλυπτική επιστημονική μελέτη: Ο κορωνοϊός είναι προϊόν ερευνών του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan

Ο Covid -19 είναι προϊόν εργαστηριακών ερευνών στο Ινστιτούτο Ιολογίας στην Wuhan της Κίνας αναφέρεται σε νέα επιστημονική μελέτη.
Η μελέτη από το Βρετανό καθηγητή ογκολογίας Angus Dalgleish και το Νορβηγό επιστήμονα Birger Sοrensen, πρόκειται να δημοσιευθεί σε επιθεώρηση βιοφυσικής και εντοπίζει «μοναδικά αποτυπώματα» στον κορωνοϊό που θα μπορούσαν «πέραν λογικής αμφιβολίας» να δημιουργηθούν μόνο σε εργαστηριακό περιβάλλον, όπως αποκαλύπτει η Daily Mail.
Σύμφωνα με τους δύο ερευνητές, ο κορωνοϊός δεν έχει κάποιον λογικό «φυσικό πρόγονο».
Dalgleish και Sorensen καταλήγουν στο συμπέρασμα, πως ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε στο κινεζικό εργαστήριο στο πλαίσιο ερευνών για την αύξηση της μολυσματικής ικανότητας ιών που εντοπίζονται στη φύση, με σκοπό να καταλάβουν οι επιστήμονες τις δυνητικές επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό.
Επιχειρηματολογώντας υπογραμμίζουν, πως την πρωτεΐνη - ακίδα που χρησιμοποιεί ο SARS-Cov-2 για να προσκολληθεί και να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα εντόπισαν τέσσερα αμινοξέα τα οποία είναι όλα θετικά φορτισμένα.

Εργαστηριακό δημιούργημα

Επειδή όμως, όπως και στους μαγνήτες, τα θετικά φορτισμένα αμινοξέα απωθούν το ένα το άλλο είναι σπάνιο να βρεθούν έστω και τρία στη σειρά σε φυσικούς οργανισμούς.
Τέσσερα στη σειρά είναι «εξαιρετικά απίθανο», τονίζουν οι δύο ερευνητές, κάτι που δείχνει πως πρόκειται για τεχνητό δημιούργημα.
Πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος θανατηφόρος για τον άνθρωπο ιός αναπτύχθηκε από ιό που εντοπίστηκε σε νυχτερίδες στην Κίνα.
Οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι Κινέζοι επιστήμονες επιχείρησαν με «ανάστροφη μηχανική» να δώσουν την εντύπωση ότι ο ιός προϋπήρχε, ώστε να καλύψουν τα ίχνη των αρχικών τους εργασιών.Οι δύο ερευνητές δηλώνουν στη Daily Mail ότι προσπάθησαν να δημοσιεύουν τα συμπεράσματά τους σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά αλλά απορρίφθηκαν, καθώς η κυρίαρχη άποψη μέχρι τώρα ήταν πως ο κορωνοϊός αναπτύχθηκε φυσικά από τις νυχτερίδες.
Η αποκάλυψη της μελέτης τους συμπίπτει με την εντολή από τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden να διερευνηθεί η προέλευση του κορωνοϊού και την αποκάλυψη από τη Wall Street Journal για τη νόσηση τριών ερευνητών του ινστιτούτου της Wuhan με συμπτώματα Covid ήδη το Νοέμβριο του 2019.

Στην προσπάθεια για εμβόλιο

Οι δύο ερευνητές επισημαίνουν, πως τα ευρήματα αυτά προέκυψαν στην προσπάθειά τους να αναλύσουν τον ιό και να παράξουν εμβόλιο.
Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, προσπάθησαν αρχικά να δημοσιεύσουν τα ευρήματα αλλά συνάντησαν αντιδράσεις από μεγάλα περιοδικά, καθώς κοινά αποδεκτό ήταν πως ο κορωνοϊός προήλθε με φυσικό τρόπο.
Στη μελέτη τους αναφέρονται στα πειράματα, που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο της Wuhan μεταξύ του 2002 και του 2019 και υποστηρίζουν ότι Κινέζοι επιστήμονες, μερικοί από αυτούς μάλιστα συνεργάστηκαν και με αμερικανικά πανεπιστήμια, φέρεται να βρήκαν τα εργαλεία για τη δημιουργία του ιού.


ereynites.JPGconclusion.JPG
«Gain of Function»

Οι ερευνητές εστίασαν και στην έρευνα «Gain of Function», την οποία τερμάτισε ο Barack Obama.
Πρόκειται για μια έρευνα στην οποία επιστήμονες προσπαθούν να αλλάξουν τους ιούς της φύσης και να τους μετατρέψουν σε ανθρώπινους (μέσα σε εργαστήρια), για να προετοιμαστούν για την περίπτωση πανδημίας.
Ως σημαντικότερο αποδεικτικό αναφέρουν την ύπαρξη αμινοξέων στην ακίδα του κορωνοϊού.
Ο Sorensen τονίζει πως «όλα τα αμινοξέα έχουν θετικό φορτίο, το οποίο κάνει τον ιό να προσκολληθεί στα ανθρώπινα κύτταρα, όπως ένας μαγνήτη , ωστόσο όπως οι μαγνήτες, τα θετικά φορτισμένα αμινοξέα απωθούν το ένα το άλλο, είναι σπάνιο να βρεθούν ακόμη και τρία στη σειρά σε φυσικούς οργανισμούς, ενώ τέσσερα στη σειρά είναι εξαιρετικά απίθανο».
«Οι νόμοι της φυσικής λένε ότι δεν μπορείτε να έχετε τέσσερα θετικά φορτισμένα αμινοξέα στη σειρά.
Ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι εάν το κατασκευάσετε τεχνητά» σημείωσε.

11_4.jpg

12.jpg
mail.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης