Διεθνή

Νέες οδηγίες CDC: Τι γίνεται αν κάποιος πλήρως εμβολιασμένος έρθει σε επαφή με κρούσμα

Νέες οδηγίες CDC: Τι γίνεται αν κάποιος πλήρως εμβολιασμένος έρθει σε επαφή με κρούσμα
Καθώς οι εμβολιασμοί γίνονται ολοένα και περισσότεροι, πολλοί ειδικοί περιμένουν ότι τα CDC θα χαλαρώσουν περαιτέρω τις οδηγίες για τα τεστ

Χρειάζεται να κάνω τεστ για την COVID-19 αν έχω εμβολιαστεί;
Όχι μπορείς να το αποφύγεις, με την εξαίρεση ορισμένων περιπτώσεων, αναφέρουν οι τελευταίες οδηγίες των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (Centers for Disease Control and Prevention, CDC).
Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές, κάποιος δεν χρειάζεται να κάνει τεστ ή να μπει σε καραντίνα αν έχει εμβολιαστεί πλήρως, ακόμη κι αν έχει έρθει σε επαφή με κάποιον που ήταν άρρωστος. Μια εξαίρεση είναι όταν εμφανίσει συμπτώματα της COVID-19, όπως πυρετός, βήχας και κόπωση.
Οι ανανεωμένες οδηγίες, σύμφωνα με το Associated Press, αντικατοπτρίζουν τις πρόσφατες μελέτες που δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι διατρέχουν πολύ μικρό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά.
Ακόμη και αν μολυνθούν, είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσουν τον ιό στους άλλους και τα όποια συμπτώματα θα είναι πιο ήπια.
Σύμφωνα με τα CDC, οι εμβολιασμένοι μπορούν να εξαιρεθούν από τον συχνό έλεγχο στους χώρους εργασίας, παρόλο που πολλές εταιρείες δεν παρακολουθούν την κατάσταση εμβολιασμού του εργαζόμενου.
Τα τεστ συστήνονται για όσους ζουν ή εργάζονται σε χώρους φιλοξενίας αστέγων ή φυλακές, λόγω του υψηλότερου ρίσκου.
Οι οδηγίες δεν αφορούν τους γιατρούς, νοσοκόμους ή άλλους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, οι οποίοι πρέπει να συνεχίζουν να κάνουν τεστ τακτικά.
Καθώς οι εμβολιασμοί γίνονται ολοένα και περισσότεροι, πολλοί ειδικοί περιμένουν ότι τα CDC θα χαλαρώσουν περαιτέρω τις οδηγίες για τα τεστ, ακόμη και για εμβολιασμένους ανθρώπους που εμφανίζουν συμπτώματα, αναφέρει το δημοσίευμα.
Πολλά συχνά κρυολογήματα και ιοί μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα της COVID-19, λένε οι ειδικοί, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ένα κύμα αχρείαστων τεστ το φθινόπωρο.
«Πολλές λοιμώξεις, για τις οποίες υπό κανονικές συνθήκες δεν ελέγχουμε με τεστ, θα προκαλέσουν αυτά τα ίδια συμπτώματα.
Πρέπει να πλένεις τα χέρια και να μένεις σπίτι, αλλά δεν χρειάζεται να τρέξεις για να κάνεις τεστ», λέει η Dr. Rebecca Wurtz από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης