Τραπεζικά νέα

Ο Παπαδήμος απέρριψε την πρόταση για Πρόεδρος της Εθνικής – Στο προσκήνιο Χαρδούβελης και Frontier 6,1 δισ 7/6 με 165 εκατ

Ο Παπαδήμος απέρριψε την πρόταση για Πρόεδρος της Εθνικής – Στο προσκήνιο Χαρδούβελης και Frontier 6,1 δισ 7/6 με 165 εκατ
Κύκλοι της Εθνικής υποστηρίζουν ότι θα ανέμεναν τίμημα μεταξύ 155 με 165 εκατ ευρώ ίσως και 170 εκατ ευρώ για την τιτλοποίηση των 6,1 δισ. της Εθνικής τράπεζας ονόματι Frontier.
Σχετικά Άρθρα

(upd 2) Ο Λουκάς Παπαδήμος ο πρώην πρωθυπουργός, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και αντιπρόεδρος της ΕΚΤ απέρριψε την πρόταση που του έγινε να αναλάβει την θέση του Προέδρου της Εθνικής τράπεζας για προσωπικούς λόγους.
Ταυτόχρονα η Άννα Διαμαντοπούλου που επίσης είχε εξεταστεί για την θέση αυτή απορρίφθηκε καθώς δεν θα ελάμβανε το fit and proper δηλαδή την καταλληλότητα καθώς δεν είχε τραπεζική εμπειρία.
Η διαδικασία συνεχίζεται με στόχο έως μέσα Ιουλίου να έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις, οπότε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας μεταφέρεται για τον Ιούλιο 2021.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, επανέρχεται στο προσκήνιο ο Γκίκας Χαρδούβελης σημερινό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας για την θέση του Προέδρου…
Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ Η. Ξηρουχάκης ο οποίος έχει στενή συνεργασία με τον Γιάννη Στουρνάρα τον διοικητή της ΤτΕ υποστηρίζουν τον Γκίκα Χαρδούβελη για την θέση του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας.
Να τονιστεί ότι η διαδικασία ανεύρεσης του Προέδρου της Εθνικής δεν πραγματοποιείται με τον παραδοσιακό τρόπο δηλαδή την αποστολή βιογραφικών αλλά διερευνάται η αγορά και προτείνονται πρόσωπα.

Κληρώνει 7 Ιουνίου 2021 για την τιτλοποίηση Frontier

Μια πολύ ενδιαφέρουσα τιτλοποίηση 6,1 δισεκ. ευρώ NPEs από την Εθνική τράπεζα κρίνεται στις 7 Ιουνίου 2021.
Οι δεσμευτικές προσφορές ήταν να υποβληθούν έως τις 12:00 στις 7 Ιουνίου, αλλά δόθηκε μια παράταση λίγων ωρών και πιο συγκεκριμένα έως τις 15:00 ή 13:00 ώρα Βρετανίας.
Με βάση τις μη δεσμευτικές προσφορές που είχαν υποβληθεί η Intrum είχε δώσει τη μεγαλύτερη προσφορά 145 εκατ., ακολουθούμενη από την DoValue – Bain Capital – Fortress με 135 εκατ. και πλησίον αυτών των προσφορών κινήθηκαν και οι Davidson Kempner – Cepal της Alpha Bank και Quantum της Qualco.
Αν και είναι πολύ επισφαλές να αναφερθεί ποιος θα κερδίσει στη διαγωνιστική διαδικασία εντούτοις φαίνεται ότι θα είναι μια μάχη μεταξύ του σχήματος DoValue – Bain Capital – Fortress και της Intrum.
Κύκλοι της Εθνικής υποστηρίζουν ότι θα ανέμεναν τίμημα μεταξύ 155 με 165 εκατ ευρώ ίσως και 170 εκατ ευρώ για την τιτλοποίηση των 6,1 δισ. της Εθνικής τράπεζας ονόματι Frontier.
Τίμημα πέριξ των 165 εκατ θα θεωρηθεί ιδιαίτερα ικανοποιητικό.
Η ιδιαιτερότητα της τιτλοποίησης αυτής είναι ότι διαθέτει μεγάλης εξασφάλισης περιουσιακά στοιχεία.
Για την τιτλοποίηση θα εκδοθούν 3,2 δισεκ. senior bond κύριο ομόλογο ενώ το mezzanine ομόλογο θα είναι περίπου 500 εκατ ευρώ με επιτόκιο 6,25%.
Υπολογίζεται εάν υποθέσουμε ότι το τίμημα τελικά διαμορφωθεί στα 165 εκατ ότι θα προκύψει ένα κέρδος για τον τελικό πλειοδότη 50 με 55 εκατ πέραν της απόσβεσης της επένδυσης δηλαδή 220 εκατ ευρώ ενώ από το mezzanine ομόλογο θα προκύπτει ένα έσοδο από το κουπόνι περίπου 30 εκατ ετησίως για 5 ή 7 χρόνια άρα δυνητικά 150 με 210 εκατ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης