Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Αριζόνα θα εκτελέσει θανατοποινίτες με το αέριο που χρησιμοποίησαν οι Ναζί στο Άουσβιτς

ΗΠΑ: Η Αριζόνα θα εκτελέσει θανατοποινίτες με το αέριο που χρησιμοποίησαν οι Ναζί στο Άουσβιτς
Τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα αποκαλύπτουν την προμήθεια του Zyklon B, αλλά και μιας σημαντικής ποσότητας κυανιούχου καλίου για εκτελέσεις θανατοποινιτών
Η Αριζόνα ετοιμάζεται να εκτελέσει δύο θανατοποινίτες με το θανατηφόρο αέριο Zyklon B, αυτό που χρησιμοποίησαν οι Ναζί στο Άουσβιτς για να δολοφονήσουν πάνω από ένα εκατομμύριο Εβραίους στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι φυλακές της πολιτείας της Αριζόνα έχουν 115 κρατούμενους καταδικασμένους σε θάνατο και προκειμένου να προχωρήσει στις εκτελέσεις τους, προσπαθεί να βρει νέους ή να βελτιώσει παλαιούς τρόπους εκτέλεσής τους.
Τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα αποκαλύπτουν την προμήθεια του Zyklon B, αλλά και μιας σημαντικής ποσότητας κυανιούχου καλίου ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με τον The Guardian.
Η απόφαση για την χρήση του θανατηφόρου αερίου είναι η πρώτη που λαμβάνεται μετά από 7 χρόνια διακοπής των εκτελέσεων με ενέσιμες ουσίες.
Η αναστολή τους αποφασίστηκε το 2014 ακολούθως της εκτέλεσης του Joseph Wood, ο οποίος χρειάστηκε δύο ώρες για να πεθάνει λόγω σφάλματος στη δόση της θανατηφόρου ένεσης, ξεσηκώνοντας την οργή των ανθρωπιστικών οργανώσεων για το «απάνθρωπο βασανιστήριο».
01_5.JPG
Θάλαμος αερίων 22 χρόνια μετά

Όσον αφορά στην μέθοδο του θαλάμου αερίων, επανέρχεται μετά από 22 χρόνια.
Ο θάλαμος αερίων, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί εφόσον οι δοκιμές στεγανότητας και καθαρισμού, κριθούν επιτυχείς, χτίστηκε το 1949 και είχε τεθεί εκτός λειτουργίας το 1999, μετά την εκτέλεση του Γερμανού υπηκόου Walter LeGrant, ο οποίος κατέληξε από «πνιγμό» 18 λεπτά από τη στιγμή που το αέριο εισήλθε στο θάλαμο.
Με αυτό το παρελθόν, δεν είναι απορίας άξιο ι αντιδράσεις που εγείρονται για τις εκτελέσεις.
43656621-9636909-image-a-10_1622468586905.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης