Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφίγγει η «θηλιά Peker» στο λαιμό του Erdogan με νέες «αποκαλύψεις» για μαύρο χρήμα στο πορτ-παγκάζ

Σφίγγει η «θηλιά Peker» στο λαιμό του Erdogan με νέες «αποκαλύψεις» για μαύρο χρήμα στο πορτ-παγκάζ
Νέος γύρος «αποκαλύψεων» για υπουργούς του Recep Tayyip Erdogan και τις σχέσεις κράτους – μαφίας στην Τουρκία προχώρησε ο αρχιμαφιόζος Sedat Peker.
Σχετικά Άρθρα

Σφίγγει η «θηλιά Peker» γύρω από το λαιμό του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan μετά και το σημερινό 6 Ιουνίου βίντεο των αποκαλύψεων στις οποίες προχώρησε ο 49χρονος αρχιμαφιόζος Sedat Peker.
Στο ένατο κατά σειρά από τα βίντεο, που ανεβάζει εδώ και εβδομάδες ο Peker στο YouTube κι έχουν γίνει viral στην Τουρκία,  υποστηρίζει ότι χρηματοδοτούσε τον βουλευτή του AKP του Erdogan, Metin Kuluk: «Δεν του έστελνα χρήματα κάθε μήνα, αλλά του έστειλα πάνω από 10.000 δολάρια.
Του έβαζα λεφτά στο πορτ-μπαγκάζ».
Ο αρχιμαφιόζος, που λέει ότι διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες και εις βάρος του οποίου οι τουρκικές Αρχές έχουν εκδώσει από τα τέλη Μαϊου ένταλμα σύλληψης, συνέχισε τον χορό των καταγγελιών κατά του πανίσχυρου υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Suleiman Soylu υποστηρίζοντας πώς ο τελευταίος είχε έλθει σε επαφή με τον καταζητούμενο για διεθνές ξέπλυμα χρήματος σε Τουρκία και ΗΠΑ, Sezkin Baran Korkmaz και του είπε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Οι καφέδες που μοίραζε το ΑΚP κερασμένοι από τον... Peker!

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι οι καφέδες που μοίραζε στη διάρκεια των εκλογών το ΑΚP, το κόμμα του Erdogan, προέρχονταν απ’ τον Peker.
«Με λένε βρωμομαφιόζο.
Δεν μοιράσατε καφέδες αξίας δεκάδων εκατ. τουρκικών λιρών από το δικό μου εργοστάσιο παντού;
Δώσατε έστω και μια λίρα;
Αν δώσατε, που είναι οι αποδείξεις;
Ντροπή σας».
Είπε ακόμη ότι δεν έγινε ποτέ εξαγορά του ομίλου CNN Turk, ιδιοκτησίας του Demir Oran, αλλά ότι όλα έγιναν μέσω δανείου 750 εκατ. δολαρίων από την Ζiraat Bank, που «ο απατεώνας αυτός δεν ξόφλησε, ούτε το κεφάλαιο, ούτε τους τόκους.
Το τηλεοπτικό αυτό δίκτυο δεν του ανήκει, είναι ο διαχειριστής του».

Συγγενής του Erdogan ηγούνταν του εμπορίου όπλων  με τους τζιχαντιστές

Ο Peker ενέπλεξε κι ένα συγγενή του Erdogan με εμπόριο όπλων στους τζιχαντιστές της Συρίας.
Αναφέρθηκε, σύμφωνα με το ahvalnews, σε συνομιλία που είχε με τον Serdar Eksi, ιδιοκτήτη της ενεργειακής εταιρείας Lazil και σύζυγο ανεψιάς του Erdogan, υποστηρίζοντας ότι αμφότεροι έχουν αναμειχθεί σε εμπόριο όπλων προς τους τζιχαντιστές και ο Εκσί το παραδέχθηκε.
Στο προηγούμενο βίντεό του ο Peker υποστήριζε ότι μέσω της MIT το σύστημα Erdogan προμήθευε με όπλα την τρομοκρατική οργάνωση Al Nusra (που συνδέεται με την Αλ Κάιντα) στη Συρία.
Capture_43.JPG
Η διάψευση Erdogan

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος αντέκρουσε τις καταγγελίες του μαφιόζου, υποστηρίζοντας ότι, είναι μια προσπάθεια να στριμωχτεί πολιτικά η Τουρκία, μέσω εσωτερικών και διεθνών εγκληματικών οργανώσεων, ώστε να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη οι αντίπαλοί του
«Κανένα σενάριο δεν είναι ικανό να μας απομακρύνει από το στόχο μας. Κανείς δεν θα διασπάσει την αδελφοσύνη του έθνους μας», τονίζει σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ υπερασπίζεται τον υπουργό Εσωτερικών του Suleiman Soylu, διαμηνύοντας «ήμασταν είμαστε και θα είμαστε δίπλα στον ΥΠΕΣ», γιατί «δεν είναι ο υπουργός μας ο στόχος, αλλά οι προσπάθειες οικοδόμησης μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας», τόνισε.

Πληροφόρηση εκ των έσω...

Όσο και να προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από την υπόθεση ο Τούρκος πρόεδρος, δεν τα καταφέρνει αφού με αγωνία αναμένεται κάθε επόμενο βίντεο του αρχιμαφιόζου.
Εδώ και εβδομάδες ο Peker από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου έχει καταφύγει και μέσω των βίντεο  προχωρά σε απίστευτες καταγγελίες για βιασμούς, δολοφονίες, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων, κατάχρηση εξουσίας, συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων και πολλά άλλα, για ανθρώπους του στενότατου περιβάλλοντος Erdogan, καλλιεργώντας την εντύπωση, ότι μιλά κάποιος με γνώση των πραγμάτων.
Στο τελευταίο του βίντεο ο Peker υποστηρίζει ότι το 2014, εκείνος βρισκόταν σε επαφή με κυβερνητικούς αξιωματούχους και η τουρκική κυβέρνηση, προμήθευε παράνομα όπλα στην ισλαμιστική παραστρατιωτική ομάδα Αλ Νούσρα, η οποία μάχεται στη Συρία εναντίον του καθεστώτος Assad και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

H πορεία των όπλων

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αποκαλύπτει, του ζήτησαν να προμηθεύσει με όπλα Τουρκμένους αντάρτες στη βόρεια Συρία, όμως, σύμφωνα πάντα με τον Peker, μερικά φορτηγά που είχαν εισέλθει στη Συρία φορτωμένα με όπλα και πυρομαχικά άλλαξαν προορισμό και αντί για τους Τουρκμένους αντάρτες, κατέληξαν στην Αλ Νούσρα.
Η επιχείρηση είχε στηθεί από την φιλοκυβερνητική ιδιωτική εταιρία SADAT που ειδικεύεται στον στρατιωτικό εξοπλισμό και την τεχνολογία ασφαλείας, ιδρυτής της οποίας είναι ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Ερντογάν, Adnan Tenriverdi.
Η SADAT διαψεύδει τους ισχυρισμούς όμως οι ισχυρισμοί του Peker βαρύνουν όχι μόνο το πολιτικό σκηνικό, σε μια εποχή που πληθαίνουν τα σενάρια για πιθανή ανάμειξη της Άγκυρας σε πωλήσεις όπλων με αποδέκτες ισλαμιστικές οργανώσεις, κάτι που είχε υποστηρίξει το 2015 ο τότε αρχισυντάκτης της εφημερίδας Cumhuriyet Dudar.
Ο Dudar έγραψε πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο όπλων και πυρομαχικών προς τη Συρία και κατέληξε να ζει αυτοεξόριστος στο Βερολίνο.

Ευθείες βολές στον Erdogan: «Θα τα πούμε όλα αδελφέ»

Το ότι ο Peker με τις καταγγελίες του πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Erdogan θα μπορούσε να θεωρηθεί εκβιασμός για να τον πιέσει σε κάποια συμφωνία, ενδεχόμενο που απομακρύνεται όσο περισσότερο τον στριμώχνει.
Με την σημερινή στήριξη Soylu ο Erdogan προσπαθεί να αποτρέψει μεγαλύτερες ζημιές για την κυβέρνησή του, ωστόσο προκαλούν τον Peker , που δήλωσε ότι στο βίντεο της Κυριακής 6 Ιουνίου θα απευθύνεται πλέον στον ίδιο τον «Αμπί», (σ.σ. μεγάλος αδελφός) όπως αποκαλούσε τον Erdogan στρέφοντας τα πυρά του ευθέως στον Σουλεϊμάν Σοϊλού».
«Θα τα πούμε όλα.
Θα τα εξηγήσουμε όλα.
Την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε με τον αδελφό Tayyip.

Peker: Εγώ πράκτορας; Θα το δούμε αυτό αδελφέ

Με αποκάλεσε πράκτορα.
Θα το δούμε αυτό αδελφέ.
Θα το δούμε αν είμαι πράκτορας», αναφέρει ο Sedat Peker, απειλώντας πλέον ευθέως, τον Τούρκο πρόεδρο.
Δεν αποκλείεται για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Οπότε δεν μπορεί να αποκλειστεί μια «επιχείριση καθαρά χέρια» με επικεφαλής τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, ή και το ενδεχόμενο να αποφασίσει να κλείσει το στόμα στον Πεκέρ.
Αμφότερες επικίνδυνες επιλογές για το κλείσιμο μιας υπόθεσης που αποκάλυψε το μέγεθος της διάβρωσης της εξουσίας Erdogan και την κατάρρευση των κρατικών θεσμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης