Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Ο Putin γνωρίζει πως δεν θα διστάσω να απαντήσω σε επιβλαβείς δραστηριότητες

Biden: Ο Putin γνωρίζει πως δεν θα διστάσω να απαντήσω σε επιβλαβείς δραστηριότητες
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύεται να παγιώσει «τις δημοκρατικές συμμαχίες» των ΗΠΑ απέναντι στις πολλαπλές κρίσεις και τις αυξανόμενες απειλές της Μόσχας και του Πεκίνου
Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό των Ευρωπαίων συμμάχων τους απέναντι στην Ρωσία δεσμεύτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden πριν από την πρώτη του συνάντηση κορυφής με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin.
Σε άρθρο γνώμης στην Washington Post, ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύεται να παγιώσει «τις δημοκρατικές συμμαχίες» των ΗΠΑ απέναντι στις πολλαπλές κρίσεις και τις αυξανόμενες απειλές της Μόσχας και του Πεκίνου.
Ο Biden αναμένεται να μεταβεί την Τετάρτη (9/6) στην Ευρώπη, όπου θα μετάσχει στις ετήσιες συνόδους κορυφής της G7 και του ΝΑΤΟ και θα συναντηθεί επίσης στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου με τον Putin σε μια περίοδο πολύ οξυμένων εντάσεων μεταξύ των δύο αντίπαλων δυνάμεων.

Θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της Ρωσίας

«Είμαστε ενωμένοι για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της Ρωσίας απέναντι στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, ξεκινώντας από την επίθεσή της στην Ουκρανία, και δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία όσον αφορά την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να υπερασπιστούν τις δημοκρατικές μας αξίες, τις οποίες δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε από τα συμφέροντά μας», γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Ο πρόεδρος Putin γνωρίζει ότι δεν θα διστάσω να απαντήσω σε μελλοντικές επιβλαβείς δραστηριότητες», προσθέτει.
«Κατά την συνάντησή μας, θα υπογραμμίσω εκ νέου τη δέσμευση των ΗΠΑ, της Ευρώπης και των δημοκρατιών που είναι προσηλωμένες στις ίδιες αξίες να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα», επισημαίνει.

Σκληρή στάση

Από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων ο Αμερικανός πρόεδρος επιδεικνύει μία σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία, διαχωρίζοντας τη θέση του από τον Donald Trump, ο οποίος επικρινόταν για εφησυχασμό.
Υπενθυμίζεται, πως ο Biden έφτασε ακόμη μέχρι το σημείο να χαρακτηρίσει τον Putin «φονιά», προκαλώντας έντονες επικρίσεις από την Μόσχα.
Πάντως οι δύο πρόεδροι έχουν εκφράσει την ελπίδα για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών τους.
Εξάλλου ο Putin εμφανίστηκε αισιόδοξος, πως η συνάντησή του ίσως να καταλήξει σε θετικά αποτελέσματα.

«Δεν επιδιώκω τη σύγκρουση»

Στο άρθρο του, ο Μπάιντεν υπογραμμίζει επίσης ότι η Ουάσινγκτον «δεν επιδιώκει την σύγκρουση», επικαλούμενος την απόφασή του να παρατείνει την συνθήκη για τον περιορισμό των πυρηνικών οπλοστασίων New Start για πέντε χρόνια.
«Θέλουμε μια σταθερή και προβλέψιμη σχέση βάσει της οποίας θα μπορούμε να εργαστούμε με τη Ρωσία σε θέματα όπως είναι η στρατηγική σταθερότητα και ο έλεγχος των εξοπλισμών», σημειώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης