Μια Φώτο μια Ιστορία

Η τελευταία παράσταση του Τσάβι με την Μπαρτσελόνα…

Η τελευταία παράσταση του Τσάβι με την Μπαρτσελόνα…

6 Ιουνίου του 2015. Η Μπαρτσελόνα σηκώνει στους ουρανoύς το 4ο Champions League (και πέμπτο συνολικά στο Κύπελλο Ευρώπης) της ιστορίας της και ο Τσάβι, φοράει για τελευταία φορά τη φανέλα των «μπλαουγκράνα».

Γράφει ο Νότης Χάλαρης…

Η μεγάλη στιγμή της σεζόν έχει φτάσει. Το Βερολίνο της Γερμανίας φοράει τα καλά του και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον μεγάλο τελικό του Champions League. Από τη μία, η Μπαρτσελόνα της εκπληκτικής τριάδας των Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες και από την άλλη, μία από τις καλύτερες Γιουβέντους της δεκαετίας.

Οι «μπλαουγκράνα» ήταν το φαβορί, και στον αγωνιστικό χώρο, το απέδειξαν με κάθε κάθε τρόπο, έστω και δύσκολα. Στο τελευταία σφύριγμα, ο φωτεινός πίνακας έδειχνε το σκορ στο 3-1, με τον ισπανικό σύλλογο να πανηγυρίζει το τέταρτο Champions League της ιστορίας του και τελευταίο μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, την παράσταση την έκλεψε κάτι άλλο...

Στο 77ο λεπτό του αγώνα, όλο το στάδιο σηκώθηκε όρθιο για να υποδεχθεί στον αγωνιστικό χώρο τον Τσάβι. Ο «αιώνιος» αρχηγός της Μπαρτσελόνα, έπαιρνε τη θέση του Αντρές Ινιέστα και φορούσε για τελευταία φορά τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδα. Μία πορεία 17 χρόνων σε επαγγελματικό επίπεδο, μόλις είχε ολοκληρωθεί.
196088906_210994257506483_7862116394940408579_n.jpg

Με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο, ήταν ο άνθρωπος που σήκωσε στον ουρανό το 27ο και τελευταίο τρόπαιο του με τους «μπλαουγκράνα». Η συγκίνηση ήταν τεράστια. Όλο ο ποδοσφαιρικός κόσμος στεκόταν όρθιος και χειροκροτούσε έναν από τους καλύτερους αθλητές του ποδοσφαίρου στα χρονικά. Η σύνοψη των επιτυχιών του, απλώς τρομάζει.

Δεν είναι μόνο οι 27 τίτλοι αλλά και τα 767 παιχνίδια που έπαιξε συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις. Όλα με το σήμα της Μπαρτσελόνα. Από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα, και με το «6» να μένει ως η προσωπική το σφραγίδα για κάθε επιτυχία. Στην παραπάνω φωτογραφία, ο τρόπος που βουρκώνει με το Champions League στα χέρια, καθρεφτίζει τα συναισθήματα για όσους τον παρακολούθησαν τόσα χρόνια.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης