Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Σε απόσταση αναπνοής από συμφωνία για φορολόγηση των πολυεθνικών στους G7

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Σε απόσταση αναπνοής από συμφωνία για φορολόγηση των πολυεθνικών στους G7

Δηλώσεις από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G7 που διεξάγεται στο Λονδίνο (4-5 Ιουνίου) 

Σχετικά Άρθρα

Ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από μια ιστορική συμφωνία με την οποία θα σφίξουν τη θηλιά γύρω από τις μεγάλες πολυεθνικές που δεν πληρώνουν το δίκαιο μερίδιό τους σε φόρους, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire, όπως μεταδίδει το Reuters την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.
Οι υπουργοί Οικονομικών της G7, των επτά πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, συνεδριάζουν από σήμερα στο Λονδίνο, για πρώτη φορά δια ζώσης μετά την έναρξη της πανδημίας.

Ψηφιακοί «γίγαντες»

Επί χρόνια, οι πλούσιες χώρες προσπαθούν να συμφωνήσουν στον τρόπο με τον οποίο θα αυξήσουν τον φόρο που καταβάλουν πολυεθνικές όπως οι Google, Amazon και Facebook, οι οποίες συχνά δηλώνουν τα έσοδά τους σε χώρες όπου πληρώνουν ελάχιστο ή και καθόλου φόρο.

Οι διαφωνίες

«Απέχουμε μόλις ένα χιλιοστό από μια ιστορική συμφωνία», είπε ο Le Maire στο BBC, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών σήμερα.
Ωστόσο, παραμένουν ορισμένες διαφωνίες, κυρίως για το ποσοστό της φορολόγησης αλλά και τους κανόνες που θα τεθούν ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πολύ μεγάλες εταιρίες με μικρά περιθώρια κέρδους, όπως η Amazon, θα πληρώνουν υψηλότερους φόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης