Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: «Πράσινο φως» για εμβολιασμούς παιδιών 12-15 ετών

Ελβετία: «Πράσινο φως» για εμβολιασμούς παιδιών 12-15 ετών
«Η Swissmedic μελέτησε προσεκτικά την αίτηση… που κατέθεσε η Pfizer», αναφέρει η ρυθμιστική αρχή

Η Ελβετία ενέκρινε σήμερα 4/6 τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών με το εμβόλιο κατά της Covid-19 των εταιρειών Pfizer και BioNTEch, ενόψει του σχεδίου της χώρας να ξεκινήσει τον εμβολιασμό των νεότερων πολιτών της από τον Ιούλιο.
«Η Swissmedic μελέτησε προσεκτικά την αίτηση… που κατέθεσε η Pfizer», αναφέρει η ρυθμιστική αρχή σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, αφότου χορήγησε στο εμβόλιο προσωρινή, τυπική εξουσιοδότηση για τους 12-15 ετών.
Το εμβόλιο, όπως και για τα άτομα άνω των 16 ετών, πρέπει να χορηγηθεί σε δύο δόσεις, μετά τις κλινικές δοκιμές που κατέδειξαν περίπου 100% αποτελεσματικότητα στη νεότερη ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με τη Swissmedic.
Ελβετοί αξιωματούχοι έχουν πει πως ελπίζουν να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των 12-15 ετών από αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου οι μαθητές να είναι έτοιμοι για τη σχολική χρονιά 2021-2022 και να βοηθήσουν στη μείωση μιας πιθανής εστίας διασποράς του ιού, ενόψει του χειμώνα.
«Όσο περισσότερο εμβολιάζεται ο κόσμος, και τα παιδιά αποτελούν μέρος αυτού, τόσο λιγότερο θα κυκλοφορεί ο ιός και τόσο μικρότερος θα είναι ο κίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Ελβετίας στο Reuters, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη στρατηγική αυτή για τα παιδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης