Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποιοι έχουν στοχοποιήσει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Μεγάλη παρασκηνιακή μάχη με φόντο το οργανωμένο έγκλημα

Ποιοι έχουν στοχοποιήσει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Μεγάλη παρασκηνιακή μάχη με φόντο το οργανωμένο έγκλημα
Γαλάζιοι βουλευτές έχουν στοχοποιήσει τον Μ. Χρυσοχοΐδη
Σχετικά Άρθρα

To τελευταίο διάστημα είναι γεγονός ότι έχει στοχοποιηθεί το Προστασίας του Πολίτη και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδη προσωπικά για τα εντεινόμενα φαινόμενα εγκληματικότητας, κυρίως στον τομέα του οργανωμένου εγκλήματος.
Οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι πλέον ζούμε σε μία μη ασφαλή χώρα είναι συνεχείς, καθώς σε χρονικό διάστημα περίπου 1,5 μήνα είχαμε 5 εκτελέσεις, μεταξύ αυτών και του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ.

Σύννεφα στην Κατεχάκη - Πολλές εκτελέσεις είχαμε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


Αν τις εκτελέσεις αυτές τις προσθέσουμε στο γεγονός αστυνομικής κατάχρησης που συνέβη στη Νέα Σμύρνη – που έφερε τον κόσμο στην πλατεία διαμαρτυρόμενο μέσα στη πανδημία-, την αστυνομική συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη και τη σύσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας τότε, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα σύννεφα έχουν μαζευτεί επάνω στη Κατεχάκη, το τελευταίο διάστημα.
Ωστόσο, όπως λένε πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει και αντίλογος.
Θα πρέπει να πούμε ότι εκτελέσεις ποινικών είχαμε και την περίοδο που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Για παράδειγμα συμβόλαια θανάτου εκτελέστηκαν την περίοδο 2017-2018 για τους Γρίβα, Στεφανάκου, Καραγιάννη, Μακρή ενώ αποδείχτηκε ότι ένας εξ αυτών που δολοφονήθηκαν είχε στενές σχέσεις και με πολιτικό που ήταν κυρίαρχος την περίοδο εκείνη.

Γιατί δεν εστάλη η έρευνα στην Δικαιοσύνη το 2017;


Άλλωστε, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ για τη greek mafia – την οποία έστειλε τώρα στη Δικαιοσύνης ο Χρυσοχοίδης-» έχει ολοκληρωθεί από το 2017 και περιείχε πολύ μεγάλο αποδεικτικό υλικό για όλους τους εμπλεκόμενους. Βιντεοσκοπήσεις με λαδώματα χέρι με χέρι, κοριούς και συνομιλίες, φωτογραφίες ανώτερων αξιωματικών με ανθρώπους του ποινικού δικαίου και πολλά άλλα.
Γιατί η τότε πολιτική ηγεσία δεν την είχε προχωρήσει;
Και γιατί τώρα που την έστειλε ο Μ. Χρυσοχοίδης, ξαφνικά κάποιοι θεωρούν ότι το βήμα του Υπουργού είναι μετέωρο;
Μήπως κάποιοι δεν αντέχουν τα στοιχεία που έχει η Δικαιοσύνη;

Γαλάζιοι βουλευτές έχουν στοχοποιήσει τον Μ.Χρυσοχοίδη

Επίσης, όπως είχε αποκαλύψει το BN από παλιά, η αστυνομική συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη έγινε με συγκατάθεση από υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στο Μαξίμου.
Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας θα πρέπει να πούμε ότι πιέσεις για την αστυνομική συνοδεία Φουρθιώτη δεχόταν ο κ. Χρυσοχοίδης και από γαλάζιους βουλευτές και αρσενικού και θηλυκού γένους.
Όπως επίσης, πιέσεις δέχονταν και άλλοι υπουργοί από τους ίδιους γαλάζιους βουλευτές για άλλες υποθέσεις του Μ.Φουρθιώτη (Πέτσας, Βρούτσης, Λιβάνιος κ.α).
Και η αλήθεια είναι ότι τους ισχυρότερους επικριτές ο κ. Χρυσοχοίδης τούς είχε και τους έχει στην γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που τον κατηγορούν ότι με τα συνεχόμενα περιστατικά εγκληματικότητας δεν προστατεύει το δόγμα «νόμος και τάξη» με το οποίο εξελέγησαν οι βουλευτές και συνολικά η ΝΔ.

Θα ήθελε ο Κικίλιας την θέση του στο ΠΡΟ.ΠΟ;


Είναι αλήθεια, όμως, ότι βλέπουμε πρόσφατα μία προσπάθεια αποδόμησης του Μιχάλη Χρυσοχοίδη η οποία είναι εμφανής από συγκεκριμένα άρθρα σε ορισμένες ιστοσελίδες. Σύμφωνα με το περιβάλλον του, θεωρείται ότι αυτή η προσπάθεια δεν αφορά μόνο πολιτικούς του αντιπάλους αλλά προέρχεται και από φίλια πυρά με στόχο να τον καταστήσουν υπόλογο στον Πρωθυπουργό. Χωρίς να γνωρίζουμε εάν υπάρχει «δάκτυλος» μέσα στο Μαξίμου ή όχι, σύμφωνα με το παρασκήνιο που κυκλοφορεί, ένας από τους ενδιαφερόμενους της Κατεχάκη είναι και ο τωρινός Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας γνωρίζει καλά ότι στον επόμενο ανασχηματισμό δεν θα βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους και μία καλή εναλλακτική θα ήταν αυτή στην θέση του κ. Χρυσοχοίδη. Άλλωστε, έχει ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση, την γνωρίζει, έχει φίλους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και θα ήταν μία καλή διέξοδος.

Σύμμαχος ο Σκέρτσος στον Χρυσοχοίδη


Να αναφέρουμε, όμως, και άλλο ένα παρασκήνιο. Το Υπουργείο Υγείας τελεί υπό την πλήρη επιτροπεία του Μεγάρου Μαξίμου. Και συγκεκριμένα από τον Άκη Σκέρτσο.
Ουσιαστικές αρμοδιότητες ο κ. Κικίλιας δεν έχει.
Τα κρίσιμα θέματα του υπουργείου (εμβόλια, self test) τα χειρίζεται ο κ. Σκέρτσος, ο οποίος να υπενθυμίσουμε ότι διατηρεί στενή φιλία με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ήταν πρώην συνεργάτης του.
Θα λέγαμε ότι την πρώτη σοβαρή δουλειά σε πολιτικό επίπεδο του την έδωσε ο κ. Χρυσοχοίδης. Και θα τολμούσαμε να υποστηρίξουμε ότι είναι και ένας από τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού που λένε καλά λόγια για τον κ. Χρυσοχοίδη στον Πρωθυπουργό. Άρα βάσει αυτών των πληροφοριών, ο κ. Σκέρτσος είναι σύμμαχος του Υπουργού Προ.Πο.
Υπάρχει, όμως, κάποιος άλλος δάκτυλος που δεν θέλει τον κ. Χρυσοχοίδη στο πόστο αυτό;
Πάντως, κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας τόνιζε στο ΒΝ τη δική του άποψη: ότι στοχοποιήσεις όπως αυτή του κ. Χρυσοχοίδη εντάσσονται στον ευρύτερο «πόλεμο» μεταξύ της δεξιάς πτέρυγας και της «πασοκογενούς» πτέρυγας μέσα στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη.
Άλλωστε, είχε συμβεί αυτό και πιο παλιά, σε άλλον υπουργό…

Και καταλήγει ότι όλα θα μπουν στη θέση τους με τον δομικό ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης