Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπλόκο στο αμερικανικό δολάριο από τη Ρωσία - Το «κόβει» από το Ταμείο Επενδύσεών της

Μπλόκο στο αμερικανικό δολάριο από τη Ρωσία - Το «κόβει» από το Ταμείο Επενδύσεών της
Τίτλοι τέλους για τις συναλλαγές σε δολάριο για το κρατικό ταμείο επενδύσεων της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα

Σταματά τις συναλλαγές με δολάριο το κρατικό ταμείο επενδύσεων της Ρωσίας, ως απάντηση στις πολλαπλές κυρώσεις που επιβάλλουν η ΗΠΑ στη Μόσχα.
Σύμφωνα με τον ρώσο ΥΠΟΙΚ, Anton Siluanov, «αποφασίσαμε να μειώσουμε τις επενδύσεις του Εθνικού Ταμείου Πλούτου σε περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια»μ προσθέτοντας ότι το ταμείο θα επενδύσει σε περιουσιακά στοιχεία σε ευρώ, γουάν και χρυσό.
Οι τροποποιήσεις αυτές θα λάβουν χώρα εντός του μηνός Ιουλίου και με την ολοκλήρωσή τους το μερίδιο των περιουσιακών στοιχείων σε ευρώ στο κρατικό ρωσικό ταμείο αναμένεται να φτάσει στο 40%, σε γουάν στο 30% και σε χρυσός στο 20%.
Το ιαπωνικό γεν και η βρετανική λίρα θα κατέχουν μερίδιο περίπου 5% έκαστο.
O Timothy Ash της BlueBay Asset Manager ανέφερε ότι η απόφαση αυτή έχει ως στόχο να «στείλει μήνυμα» στην κυβέρνηση Biden ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής με τον Βλ. Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του.
«Το μήνυμα είναι "δεν χρειαζόμαστε τις ΗΠΑ, δεν χρειάζεται να κάνουμε συναλλαγές σε δολάρια και είμαστε άτρωτοι σε περισσότερες αμερικανικές κυρώσεις, επισήμανε ο Ash.
Αν μη τι άλλο, η «αποδολαριοποίηση» της Ρωσίας φαίνεται πως αποτελεί μέρος μιας πολιτικής για τη διαχείριση των συναλλαγματικών κινδύνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης