Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Επιτόπια μελέτη των δεδομένων για το εμβόλιο Sputnik-V με στόχο την παροχή άδειας

ΠΟΥ:  Επιτόπια μελέτη των δεδομένων για το εμβόλιο Sputnik-V με στόχο την παροχή άδειας

Η Ουγγαρία διεξάγει συνομιλίες με τη Ρωσία σχετικά με την παραγωγή, μελλοντικά, του εμβολίου Sputnik V και άλλων ρωσικών εμβολίων

Σχετικά Άρθρα

Στη Ρωσία βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) με στόχο να μελετήσει τα δεδομένα που αφορούν στο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik-V στο πλαίσιο της πιστοποίησής του, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρου της Αγίας Πετρούπολης, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ, Hans Kluge, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ την Πέμπτη 3 Ιουνίου 3021.

Θετικές ενδείξεις

«Από την αρχή βρίσκομαι σε επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση επειδή ενώπιον μας βρίσκεται το ζήτημα της έγκρισης του εμβολίου», δήλωσε ο Kluge τονίζοντας ότι οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ θα ολοκληρώσουν την αποστολή τους στις 4 Ιουνίου 2021.
Ο Kluge υπογράμμισε ότι σχετικά με την πιστοποίηση «του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V υπάρχουν σαφώς λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι».
«Και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο ΠΟΥ μελετούν το εμβόλιο, γεγονός που από μόνο του είναι καλό σημάδι», πρόσθεσε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Εμβολιασμοί

Ο Kluge εξήρε το έργο της ρωσικής κυβέρνησης αλλά και της ρωσικής φαρμακοβιομηχανίας για τις προσπάθειές της να γίνουν προσιτά στον πληθυσμό της χώρας μερικά εμβόλια αμέσως, επεσήμανε ωστόσο ότι "πρέπει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να εμβολιασθεί" γιατί "κατ' αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να ανεβάσουμε το ποσοστό των εμβολιασθέντων πολιτών".
Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι "θα πρέπει να εμβολιασθεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού για να επιτευχθεί συλλογική ανοσία" "αλλά ο εμβολιασμός θα πρέπει να προχωρήσει ταχύτερα και σε μεγαλύτερη κλίμακα".

Συλλογική ανοσία

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, ο Kluge είπε ότι «επί του παρόντος το 26% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου», αλλά επισήμανε ότι «οι ρυθμοί του εμβολιασμού πρέπει να είναι σημαντικά πιο ψηλοί, ώστε να διαλύσουμε τις επιφυλάξεις.
Γι’ αυτό ο καλύτερος φίλος σε αυτήν την περίπτωση είναι η ταχύτητα».
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε στις 4 Μαρτίου ότι ξεκίνησε την εξέταση των δεδομένων του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, αλλά μέχρι στιγμής η διαδικασία κατοχύρωσης του ρωσικού εμβολίου δεν έχει ολοκληρωθεί

Παραγωγή στην Ουγγαρία

Την ίδια ώρα, η Ουγγαρία διεξάγει συνομιλίες με τη Ρωσία σχετικά με την παραγωγή, μελλοντικά, του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και άλλων ρωσικών εμβολίων σε ουγγρική μονάδα παραγωγής εμβολίων, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Péter Szijjártó.
«Και οι δύο, Ουγγαρία και Ρωσία, δημιουργούν τις δυνατότητες για την παραγωγή στην Ουγγαρία εμβολίων που θα βασίζονται σε ρωσική πατέντα», δήλωσε σε ανάρτηση του στην σελίδα του στο Facebook.
Να σημειωθεί ότι η Ουγγαρία είναι η μοναδική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμβολιάζει τους πολίτες της με το κινεζικό εμβόλιο της εταιρεία Sinopharm και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, παρότι και τα δύο εμβόλια δεν έχουν εγκριθεί για επείγουσα χρήση από την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης