Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Η διευθέτηση διαφορών γίνεται με διάλογο ή με πόλεμο - Καμία παραχώρηση

Αβραμόπουλος: Η διευθέτηση διαφορών γίνεται με διάλογο ή με πόλεμο - Καμία παραχώρηση
Καμία παραχώρηση για την εθνική μας κυριαρχία, δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος

Με αναφορά στην επέτειο από τα 40 χρόνια της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην επίτροπος μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

Χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ελλάδας την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως ισότιμο μέλος που έχει ανάγκη για ειρήνη και αλληλεγγύη, αλλά εξέφρασε την ανησυχία του γιατί όπως υποστήριξε, η Ευρώπη έχει φρενάρει τα τελευταία χρόνια. Αιτία είναι οι απανωτές κρίσεις που έφεραν στην επιφάνεια εγγενείς αδυναμίες όπως ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός που, όπως είπε, υπονομεύουν τη Δημοκρατία.

Σχετικά με το ζήτημα των προσφύγων, υποστήριξε ότι η Ελλάδα αντέδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά, σε αντίθεση με κάποιες χώρες που από προσωπικά συμφέροντα δεν θέλουν τους πρόσφυγες.

Την ομιλία του έκλεισε με εκτενή αναφορά στα Ελληνοτουρκικά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κυβέρνηση. Η ξεκάθαρη θέση του κ. Μητσοτάκη από την αρχή ήταν να ανοίξουμε τον διάλογο, είπε χαρακτηριστικά. «Με τον γείτονα συνομιλείς. Αν δεν καταφέρεις να συνομιλήσεις, υπάρχουν άλλοι τρόποι» τόνισε.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η διευθέτηση των διαφορών σε δύο χώρες μπορούν να επιτευχθούν με τρεις τρόπους: Με διάλογο, μέσω διεθνών διαδικασιών ή με πόλεμο. Καμία παραχώρηση για την εθνική μας κυριαρχία, δήλωσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης