Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΑΜC προειδοποιεί τους επενδυτές: Μπορεί να χάσετε τα χρήματά σας

Η ΑΜC προειδοποιεί τους επενδυτές: Μπορεί να χάσετε τα χρήματά σας
H AMC προειδοποίησε τους επενδυτές ότι μπορεί να χάσουν τα χρήματά τους, μετά τη φρενίτιδα των τελευταίων ημερών
Σχετικά Άρθρα
Πιέσεις δέχεται προσυνεδριακά η μετοχή της AMC Entertaiment, μετά το ξέφρενο ράλι των τελευταίων ημερών, καθώς προχωρά σε νέα πώληση μετοχών.
Παράλληλα, προειδοποίησε τους επενδυτές ότι μπορεί να χάσουν τα χρήματά τους.
Η μετοχή της AMC έφτασε να ενισχύεται προσυνεδριακά έως και 20%, διευρύνοντας το ράλι της Τέταρτης.
Ωστόσο η ανακοίνωση ότι προχωρά σε πώληση 11,55 εκατ. μετοχών - τη δεύτερη σε διάστημα τριών ημερών - αντέστρεψε το κλίμα, με τη μετοχή να υποχωρεί 10% πριν το άνοιγμα.
Την Τετάρτη, η μετοχή σχεδόν διπλασίασε την αξία της, μία ημέρα μετά την έκδοση 8,5 εκατ. μετοχών στην Mudrick Capital.

Προειδοποίηση προς τους επενδυτές

Με φόντο την επενδυτική φρενίτιδα που έχει προκληθεί στη μετοχή, η AMC εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους επενδυτές ότι μπορεί να χάσουν τα χρήματά τους.
«Οι τρέχουσες τιμές αγοράς αντικατοπτρίζουν τη δυναμική της αγοράς και των συναλλαγών που δεν σχετίζονται με τις δραστηριότητές και τα θεμελιώδη και δεν γνωρίζουμε για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η δυναμική», αναφέρει η AMC.
Απηχώντας την προειδοποίηση από τις ρυθμιστικές αρχές, νωρίτερα φέτος, πρόσθεσε:
«Υπό αυτές τις συνθήκες, σας προειδοποιούμε να μην επενδύσετε σε κοινές μετοχές της κατηγορίας Α, εκτός εάν είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε τον κίνδυνο απώλειας όλου ή σημαντικού μέρους της επένδυσής σας».

Στο +400% σε δύο εβδομάδες

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της αμερικανικής εταιρείας ψυχαγωγίας έχει εκτοξευθεί 400% σε διάστημα δυο εβδομάδων.
Η κεφαλαιοποίηση σημείωσε άλμα στα 33 δισ. δολ. κατά τη διάρκεια του ίδιου χρονικού διαστήματος, ξεπερνώντας άλλες meme stocks.
Καθόλου άσχημα για μία εταιρεία που βρισκότων στα πρόθυρα της χρεοκοπίας στις αρχές του 2021, όπως σημειώνει το Investing.com.
Η πανδημία οδήγησε σε εκτόξευση των χρεών της στα 5.4 δισ. δολ. στο α΄τρίμηνο του 2021, από χαμηλότερα των 2 δισ. δολ. το 2016.
Μπορεί η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής να αντάμειψε τους επενδυτές που αγόρασαν νωρίς, ωστόσο το ερώτημα είναι πόσο θα διαρκέσει το ράλι...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης