Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανικά ΜΜΕ: Ελληνικά νησιά στην πράσινη λίστα της Μ. Βρετανίας – Για ποια πρόκειται

Βρετανικά ΜΜΕ: Ελληνικά νησιά στην πράσινη λίστα της Μ. Βρετανίας – Για ποια πρόκειται
Σήμερα Πέμπτη 3/6 οι ανακοινώσεις
Σχετικά Άρθρα

Την ένταξη της Μάλτας, των Κανάριων νήσων αλλά και μιας σειράς ελληνικών νησιών στην «πράσινη λίστα» αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας η βρετανική κυβέρνηση, εξέλιξη θετική αν μη τι άλλο αφενός για τους ταξιδιωτικούς προορισμούς αφετέρου για τους Βρετανούς πολίτες που θα έχουν περισσότερες επιλογές για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent στην πράσινη λίστα της Μεγάλης Βρετανίας αναμένεται να ενταχθούν κατά πάσα πιθανότητα η Κεφαλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος ενώ δεν αποκλείεται να περιληφθούν και Κέρκυρα, Λέσβος και Ρόδος.
Ωστόσο, αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα πως θεωρείται απίθανο να μπει στην πράσινη λίστα η Κρήτη.
Πέρα από τα ελληνικά νησιά, εκτιμάται πως στη λίστα αυτή θα μπουν μεταξύ άλλων η Μάλτα, η Φινλανδία, η Γρενάδα, η Αντίγουα, κα.
Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα και η νέα πράσινη λίστα να τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιουνίου.

Τι προβλέπεται για την πράσινη λίστα

Για τους προορισμούς που εντάσσονται στην πράσινη λίστα, δεν χρειάζεται οι ταξιδιώτες σε αυτήν να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη Μ. Βρετανία.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού, στο οποίο υποβλήθηκαν πριν από την αναχώρησή τους για τη Βρετανία, κι ένα τεστ PCR εντός 48ώρου από την άφιξή τους.
Σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής 12 προορισμοί, ανάμεσα τους η Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ, η Ισλανδία και το Ισραήλ, αν και δεν αποκλείεται κάποιες από αυτές τις χώρες να μεταφερθούν στις «πορτοκαλί» περιοχές εφόσον παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων.
Σημειώνεται πάντως πως οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα πρέπει να ελέγξουν αν η χώρα – προορισμού τους δέχεται, ακόμα και αν αυτή έχει ενταχθεί στην πράσινη λίστα.
Για παράδειγμα η Αυστραλία ή η Νέα Ζηλανδία, αν και είναι στην πράσινη λίστα της Μ. Βρετανίας, δεν δέχονται Βρετανούς τουρίστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης