Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στις 57,1 μονάδες ο σύνθετος PMI - Σε υψηλά από τον Φεβρουάριο 2018

Ευρωζώνη: Στις 57,1 μονάδες ο σύνθετος PMI - Σε υψηλά από τον Φεβρουάριο 2018
Όχι μόνο ο Μάιος σηματοδότησε τον τρίτο διαδοχικό μήνα επέκτασης, αλλά είναι και ο καλύτερος που καταγράφηκε από τον Φεβρουάριο του 2018
Στις 57,1 μονάδες ενισχύθηκε τον Μάιο 2021 ο σύνθετος δείκτης PMI της IHS Markit, σύμφωνα με την τελική μέτρηση, από 53,8 τον Απρίλιο.
Όχι μόνο ο Μάιος σηματοδότησε τον τρίτο διαδοχικό μήνα επέκτασης, αλλά είναι και ο καλύτερος που καταγράφηκε από τον Φεβρουάριο του 2018.
Η άνοδος του δείκτη καθορίστηκε κυρίως από μια αξιοσημείωτη επιτάχυνση της αύξησης της ενεργότητας των υπηρεσιών.
Τα δεδομένα του Μαΐου κατέδειξαν τη δεύτερη διαδοχική μηνιαία αύξηση της παραγωγής στον τομέα των υπηρεσιών και την καλύτερη που καταγράφηκε για σχεδόν τρία χρόνια.
Παρ 'όλα αυτά, παρά τη βραδύτερη ανάπτυξη για τρεις μήνες, η παραγωγή συνέχισε να αυξάνεται με υψηλότερο ρυθμό από τη δραστηριότητα των υπηρεσιών.
Σε επίπεδο χώρας, η Ιρλανδία πρωτοστάτησε, με την ανάπτυξη να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο πάνω από 21 χρόνια συλλογής δεδομένων.
Η Ισπανία σημείωσε επίσης εξαιρετική απόδοση, καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις της σε δεκατέσσερα ενάμισι χρόνια, ενώ η ανάπτυξη στη Γαλλία έφτασε στο υψηλό δέκα μηνών.
Η Γερμανία είδε την ανάπτυξη να βελτιώνεται ελαφρώς, αλλά ήταν η Ιταλία που κατέγραψε την ασθενέστερη  άνοδο της παραγωγής του ιδιωτικού τομέα, παρά την απότομη ανάπτυξη σε διάστημα τριών ετών.
Χάρη στη συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης για μεταποιημένα προϊόντα και μια αξιοσημείωτη βελτίωση στις νέες υπηρεσίες υπηρεσιών, οι νέες εργασίες του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν με τον ισχυρότερο ρυθμό από τον Ιούνιο του 2006.
PMI.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης