Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το σχέδιο διανομής 80 εκατ. εμβολίων ανακοινώνει ο πρόεδρος Biden

ΗΠΑ: Το σχέδιο διανομής 80 εκατ. εμβολίων ανακοινώνει ο πρόεδρος Biden
Την προαναγγελία της ανακοίνωσης γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken
Σχετικά Άρθρα

Το σχέδιο διανομής των 80 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της covid αναμένεται να ανακοινώσει ενδεχομένως και σήμερα Πέμπτη 3/6 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
«Θέλω να ξέρετε ότι εντός ημερών (...), πιθανόν ήδη αύριο (σ.σ. σήμερα Πέμπτη), ο πρόεδρος θα ανακοινώσει πιο λεπτομερειακά το σχέδιο που έχει καταρτίσει για να μοιραστούν 80 εκατ. δόσεις εμβολίων σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Anthony Blinken κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κόστα Ρίκα.
Όπως είπε ο Blinken η διανομή των εμβολίων αυτών θα γίνει μέσω του συστήματος COVAX που έχει δημιουργήσει ο ΟΗΕ για τη δικαιότερη διανομή των εμβολίων στις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη.
Μάλιστα ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ έσπευσε να σημειώσει πως τα εμβόλια αυτά θα διανεμηθούν βάσει των αναγκών και των επιστημονικών εισηγήσεων και όχι με πολιτικά κριτήρια.
Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Biden είχε ανακοινώσει πως μέσα σε ένα διάστημα 6 εβδομάδων θα διανείμει 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, με το σύνολο των εμβολίων που έχουν διαθέσει οι ΗΠΑ να υπολογίζεται στα 80 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης